Mi a véleményetek a tampon használatáról?
én is feltettem régebben egy ilyen kérdést, ott sem volt egyetértés, de többen szavaztak a tamponra, mint a betétre.
én a betétet szeretem, a nőgyógyászomat meg soha nem kérdeztem meg erről.
Nekem nem kényelmes a tampon, akárhogy teszem fel, érzem, hogy ott van. De lehet, hogy azért, mert szűz vagyok még, bár elvileg ugye semmi köze hozzá.
A nőgyógyászom megkérdezte az első alkalommal, hogy használok-e tampont, de gondolom csak azért, hogy megvizsgálhat-e ujjal hüvelyen keresztül.
2. vagyok
én amúgy azért nem szeretem, mert ahogy már írták én is mindig érzem, hogy ott van, pedig olyan mélyre teszem fel, hogy jobban már nem lehet, és mégis.
aztán azt is érzem folyamatosan, hogy olyankor tágabb a hüvelyem a bejáratnál is. ilyenkor mindig azt képzelem, hogy könnyebben bejutnak a kórokozók, ami lehet, hogy nem így van, de ez a kényszerképzetem van. :D
kiszáríthatja a hüvely nyálkahártyáját is, ami a fertőzések, gombásodás melegágya, már maga a tudat is irritáló, emiatt rosszul érzem magam, úgy érzem (vagyis éreztem a múltban, mikor használtam), hogy felelőtlen vagyok, nem törődöm az egészségemmel, vagyis nem bírja a lelkiismeretem.
aztán most már (elmúltam 30) évek óta gyengébb a menzeszem, nem is tudja megszívni magát a tampon, ami szintén nem jó, hogy "tök szárazon" ott bent van. pláne vérzés elején meg végén amiatt a pár csepp vér miatt pláne nem használnék tampont.
Én nem nagyon tudnék nélküle élni..
Husis a puncim (:DD), így betétet elég nehéz volt használnom az első pár alkalomkor is...
Tampont használok már 3 éve. Ha néha mégis betétet szeretnék, mert úgyis itthon vagyok, akkor annak mindig kb idegroham lesz a vége... Vagy túl előre rakom, vagy túl hátra, vagy zavar ha leülök.. :S
15/L
Bár nekem is kiszárítja a hüvelyem, de ez legyne a legnagyobb gondom vele....
Amúgy akik érzik, hogy ott van, azoknak üzenem, hogy a tampon zsinórját "gyűrjék" be a hüvelybejáratukhoz. Eleinte én is azért éreztem a tampont, mert kilógott, és néha ahogy léptem, húzódott, stb..
15/L
aminek kikell jönnie az jöjjön ki....kijön az, ne aggódj, amikor kihúzod a tampont, akkor ugyanúgy kijön.
ha megfelelő méretű tampont hazsnáltok, akkor mégcsak szárítani sem fogja, mert időben tudjátok cserélni, és nem a félig üres tampont kell kihúznotok magatokból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!