Most nemi betegségem van?
Figyelt kérdés
Pár hete észrevettem, hogy a kisajkaim között a hüvelybemenetel környékén és a csikló alatt apró kis gumók vannak. Nem fájnak, nem viszketnek - egyellőre -, és a nedvességem is ugyanolyan, mint bármikor máskor. Nőgyógyászhoz nemigen szeretnék ezzel menni. Az újévet már kivárom, de ha pár héten belül nem múlik el, megyek az orvoshoz. Ha volt valakinek hasonló élménye, léci, ossza meg velem, és mondja el, mit kell tennem? Ez olyan betegség, mivel orvoshoz kell fordulnom, vagy csak szezonális, és el fog múlni? Értelmes válaszokat várok.2010. dec. 20. 18:47
1/7 anonim válasza:
apró kis gumók. lehet humán papiloma vírussal fertőződtél meg. Jobb lenne elmenned orvoshoz.Azok nem is fájnak, nem is viszketnek csak ott vannak. Viszont nemi úton terjed.
2/7 anonim válasza:
A HPV nem vicc,a méhnyakrák okozója! Minél előbb menjél el orvoshoz!
3/7 A kérdező kommentje:
de még szűz vagyok
2010. dec. 20. 21:55
4/7 A kérdező kommentje:
lehet, hogy wc-n kaptam el iskolában, vagy kádban fürdéssel? és ez rákot okozhat?
2010. dec. 20. 22:01
5/7 anonim válasza:
Bárhol elkaphattad. Kezeletlenül méhnyakrák is lehet belőle, ha tényleg hpv miatt vannak a gumók. Szóval doki, minél ellőbb, annál jobb, és akkor is, ha elmúlik magától. A condyloma ugyanis (vagyis a hpv által okozott szemölcsszerű kinövések a nemi szerven) gyógyulhat, de a vírus marad, és ha magas rizikójú hpv lenne, akkor félévente rákszűrés, hogy időben kiderüljön ha baj lenne. Ezzel sajnos MUSZÁJ orvoshoz menni, ez nem akarom-nem akarom kérdése. Végeztess hpv tipizálást a rákszűréssel együtt (ez ugyan lehet, hogy az sztk-ban is fizetős vizsgálat, de tudni kéne, hogy ha hpv, akkor melyik fajta.)
6/7 anonim válasza:
Majd írd meg,kérlek,hogy mit mondott a doki!
7/7 A kérdező kommentje:
Voltam dokinál és azt mondta, hogy az a szűzhártyám, merthogy más típusú, mint az átlag, meg persze a tamponom is kikezdte, de volt egy gumó feltebb, aminek seköze a lentihez, és azzal újra elmegyek, mert szerintem nem vette érszre. és a gumók amúgy belül vannak, nagyon belül, 1-2 centire a húgycsőtől. Néha egy picit mintha fájna is, és ez úgy gondolom, megérné jobban utána nézni, mert eléggé zavar, nem akarom h nagy bajom legyen. Amúgy köszönöm a válaszokat.
2011. jan. 30. 21:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!