Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy ha egy szűz lány elmegy...

Hogy ha egy szűz lány elmegy a nőgyógyászhoz és rendesen megvizsgálja akkor még nem veszítette el a szüzességét?

Figyelt kérdés
2010. dec. 3. 18:38
1 2
 11/15 Oxa ***** válasza:
0%

Jóember!

Ha már idézni tudsz, akkor azt idézd kérlek, ahol szó szerint azt írtam, hogy a szűzhártya a méhben/méhnél található!

Amit írtam: "Vannak bizonyos vizsgálatok viszont, amitől átszakadhat a szűzhártya! e ez már inkább műtéti beavatkozás. Na, de ez nem túl gyakori, tehát ettől nem kell aggódni!"

S miért nem írhattam volna azt, hogy a méh-nél/ben van a szűzhártya?

Ezért:

A külső húgycsőnyílás alatt a vestibulumban található a hüvelybemenet. A hüvelybemenetben egy körkörös, jelentéktelen, ismeretlen funkciójú hártya található, melyet a görög mitológiában szereplő mennyegzőisten, Hümenaiosz után neveztek el. Valószínűleg kevés olyan egyéb részei vannak a női nemzőszerveknek, melyek oly sok népies hiedelmet és félreértéseket mondhatnának magukénak, mint a szűzhártya. A legtöbb ember nem is tudja, hol van, azt hiszik, valahol a hüvely mélyében, a méhnyak táján helyezkedik el. Általános az a hiedelem, hogy az első koitusznál beszakad bőséges és látható vérzés kíséretében, és minthogy a szüzet ezáltal defloreálják, a szüzesség elvétele különleges és romantikus csengésű nevet kapott. Ha nem jelenik meg vérzés, ez a köztudatban a szüzesség korábbi elvesztésének biztos jele. Ugyanígy azt hiszik, hogy a menstruáció idején szűz nem viselhet vaginális tampont, illetve ha ezt teszi, a szüzesség elvesztését jelenti.Ez mind teljes ostobaság. Az érintetlen hymen a szüzességnek nem bizonyítéka, a beszakadt szűzhártya sem bizonyítéka a megtörtént közösülésnek, és senki, még az orvos sem tudja megmondani, a hüvely megtekintése által sem, megtörtént-e az első közösülés. Általában pontosan meg lehet mondani egy nőről, hogy szült-e már, de lehetetlen megállapítani, szűz-e vagy sem. Ez annak következménye, hogy a hymen lehet:

* vékony, mint a pókháló, vagy vaskos és húsos;

* bőven erezett, jó vérellátással, vagy viszonylag erezetlen;

* nagy a változatosság a tekintetben, hogy a hüvelynyílás mekkora területét fedi;

* néha annyira rugalmas és tágulékony, hogy még szülés után sem reped be, hanem kinyúlik.

A szűzhártya ritkán teljesen elzárhatja a hüvelybemenetet. Ezt imperforált (nem lyukas) hymennek nevezik, és általában serdülőkorban derül ki. Az ilyen, nem átjárható szűzhártyájú leány hónapról hónapra a hüvelybe menstruál, a vér meggyűlik a hüvelyben, ezt nevezzük haematocolposnak (hüvelyi vérgyülem). Ha nem fedezik fel, a menstruációs vér kitöltheti a méhüreget és a petevezetéket is. A hymen bemetszése megoldja a problémát, és nincs további következménye.Másik variáns az osztott szűzhártya. Ha a válaszfal nem túl vaskos és eléggé tágulékony, a közösülést nem gátolja. Ilyen esetben a tampon felhelyezése sem ütközik akadályba, bár az eltávolításnál némely nehézségekkel számolni kell.Szülés után a szűzhártya folyamatos szegélye általában megszűnik, és különálló maradványok formájában látható, kis résekkel. Ezeket hívják carunculae hymenalesnek. A szűzhártya az egész élet során megmarad, nincs funkciója, és jobbára csak fejlődéstani maradvány. Pszichológiai, szociológiai és kulturális jelentősége csak azok számára van, akik hisznek a mitológiában.

Imádom, amikor egyedileg értelmeznek...

2010. dec. 3. 19:51
 12/15 anonim ***** válasza:

szia! Én az első vizsgálatnál szűz voltam, és rendesen megvizsgált a doki. Azt mondta, ez nem akadály. Feltette a kacsát is. De olyan profi volt, hogy egyáltalán nem fájt. Szűz lányoknak vékonyabbat használnak.

Szerintem nem volt kellemetlen, talán először egy kicsit meglepődtem, hogy megvizsgál, de ki lehetett bírni.

Azért kellett a vizsgálat, mert fogamzásgátlót írattam, azt mondta, vizsgálat nélkül nem írja fel.

2010. dec. 3. 19:59
 13/15 anonim ***** válasza:
70%

"Tehát nem fog a méhedig felkúszni, hogy átszakítsa a szűzhártyád! "

Ezt írtad. Már bocs, de ebből minden ember arra asszociál, hogy te azt hiszed, a szűzhártya a méhnél található. Meglepő módon az utánam hozzászóló is ugyanúgy értelmezte. Talán még is a te fogalmazásoddal van a gond?

2010. dec. 3. 20:01
 14/15 anonim ***** válasza:
73%
Igen az ő fogalmazásával van a gond (5.-es szint) már bocs.
2010. dec. 3. 20:07
 15/15 anonim ***** válasza:
Akkor veszted el a szüzességed, ha egy fiú a kukiját dugja a puncidba.
2010. dec. 4. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!