Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tapasztalatokat várnék, hogy...

Tapasztalatokat várnék, hogy megy ez ilyenkor? (fogamzásgátló+antibiotikum)

Figyelt kérdés

Fogamzásgátlót szedek és tegnaptól antibiotikumot is. Tudom, hogy csökkenti a hatását, de ez hogy működik?

Csak addig kell kiegészítő védekezés míg szedem az antibiotikumot vagy utána mát egészen a szünetig?

A vérzésbe is bezavarhat?

Nőgyógyászomat nem tudom elérni.

Előre is köszönöm aki válaszol.

2010. dec. 3. 16:29
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
Utána minimum 1 hétig, de az se baj ha következő levélig. Igen, bezavarhat, de ezt előre nem lehet biztosan megmondani.
2010. dec. 3. 16:33
 2/29 Oxa ***** válasza:
61%

Szia!

Természetesen minden kémiai anyag valamilyen módon hat a másikra. Ezt előzetesen kell egyeztetned az orvosoddal!

Maga, csak a fogamzásgátló is kihathat az immunrendszertől kezdve a hormonháztartásodon át rengeteg dologra!

Mivel nem írtad, hogy mi a neve a fogamzásgátlónak és mi a neve az antibiotikumnak így pontos választ addig nem tudok adni!

2010. dec. 3. 16:34
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Igen, hatással van az antibébire. Antibiotikum szedése után még egy hétig kiegészítő védekezés, de ahogy írta már valaki, akár két hétig is. Amúgy patikában is tudnak segíteni, ha megkérdezed.
2010. dec. 3. 16:37
 4/29 A kérdező kommentje:

Patikában jutott eszembe nekem is megkérdezni, de nagyon sokan voltak és a patikus is nagyon goromba volt, úgyhogy úgy döntöttem felhívom a nődokit, de nem tudom elérni.

A fogamzásgátló: Gestomix 20/75

Az antibiotikum: Augmentin Duo 1g

Köszönöm a segítséget!

2010. dec. 3. 16:41
 5/29 Oxa ***** válasza:

Nem biztos, hogy hatással van... Álljunk már meg!

Van azért jó pár antibiotikum és fogamzásgátló aminek az összetevői közel sem ütik egymást!

Nehogy már egyből mindenre "Igen"-t mondjatok csak azért, mert ezt írták 10-20 fórumon!

Egyrészt embere válogatja, hogy kinek a szervezete mire érzékeny, milyen kémiai hatásokra allergiás!

A normálisabb gyógyszereknek már van olyan leírása ami az átlag ember számára is érthető, és elolvasás után egyből megtudja mi az amit nem szedhet mellette!

De, gondolom akik rávágták az "Igen" választ azok tudják azt is, hogy a vöröshagyma is negatív hatással lehet a fogamzásgátlóra! Ja, ilyenre a nőgyógyászok is csak lesnek? :)

Bocs, a toxikológián lehet kicsit többet oktatnak...

2010. dec. 3. 16:44
 6/29 Oxa ***** válasza:
57%

Kedves kérdező, így már tudok választ adni! :)

A Gestomix egy igen erős fogamzásgátló!

Az Augmentin Duo-t amíg szeded addig az amoxicillin-trihidrát és a kálium-klavulanát hatása miatt ténylegesen kihatással van/lehet a Gestomix-re!

Ebben az esetben, amíg az antibiotikumot is szeded, használjatok óvszert is!

2010. dec. 3. 16:50
 7/29 anonim ***** válasza:
Utolsó, te honnan tudod ezt ilyen pontosan?
2010. dec. 3. 17:58
 8/29 Oxa ***** válasza:
Olvass vissza kicsit!
2010. dec. 3. 18:07
 9/29 anonim ***** válasza:
Oxa: Kicsit gyanús vagy, már bocs. Egyik kérdésnél olyan baromságot írsz, hogy az eszem megáll (a szűzhártya a méhnél található), itt meg azt magyarázod, hogy toxikológus vagy. Nah neee.....
2010. dec. 3. 19:43
 10/29 Oxa ***** válasza:

Idézz legalább pontosan, hogy mit írtam! :)

De idézem neked -> "Tehát nem fog a méhedig felkúszni, hogy átszakítsa a szűzhártyád!"

Sehol nem írtam, hogy a szűzhártya a méhnél/méhben helyezkedik el!

A félelmét oszlattam el csupán!

Nem tudom minek kell össze-vissza értelmezni a dolgokat!

2010. dec. 3. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!