A HPV elleni oltásnak vannak szövődményei?
Szia!
Minden anyagnak lehetnek mellékhatásai!
Kérj egy allergiavizsgálatot, aminél jelezd, hogy a HPV oltás szövődménye miatt kéred a vizsgálatot!
Inkább legyen egy allergiateszted és esetleg derüljön ki több minden, mintsem beoltanak és utána akár hónapokig is orvoshoz kelljen járnod!
Szerintem! :)
Aha, értem. Csak az a baj, már holnap jön a vakcina, és nem tudok allergiavizsgálatra menni, de tudtommal nem vagyok semmire allergiás, viszont ez nem garancia rá.
Szerintetek lehet ebből még baj?
"Aha, értem. Csak az a baj, már holnap jön a vakcina, és nem tudok allergiavizsgálatra menni, de tudtommal nem vagyok semmire allergiás, viszont ez nem garancia rá.
Szerintetek lehet ebből még baj?"
A lényeg, hogy figyelj magadra! Ha valami kéretlen tüntet észlelsz, akkor azonnal jelezd az orvosodnak! Ha nem, akkor semmi különös nincs, elfogadja a szervezeted!
"Hát élek már nemi életet 1 éve, de óvszer nélkül sose. És eddig csak 1 pasival voltam. Akkor már baj lesz?"
Abszolút nem! Ez egy nagyon helyes eljárás!
A HPV testfelületek érintkezése során is átjuthat, tehát óvszer használata mellett is terjed. Amúgy is az emberek 80%a fertőzött.
Mellékesen az oltás csak néhány típus ellen véd.
Ugyanúgy kell szűrésre járni, és ugyanúgy lehetsz méhnyakrákos, csak kevesebb eséllyel egy picit.
De ha élsz nemi életet, akkor nem ártana HPV teszt. Mert különben teljesen feleslegesen fizettek érte pénzt.
Utolsó: Azért vannak a kötelező védőoltások, mert ha senki nem adatná be, újra elterjednének azok a vírusok.
Nyilván ha az egész populációból nem oltatja be magát pár ember, akkor a többiek "megvédik", mivel nincsen kitől elkapni a vírust. De ha senki nem oltatna, megint élvezhetnénk a járványos gyermekbénulást pl...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!