Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Erről mi a véleményetek?...

Erről mi a véleményetek? Engem mélységesen felháborít!

Figyelt kérdés

Húgommal kapunk méhnyakrák elleni oltást. 3oltásról van szó, tehát kettőnknek 6.

Nemrég igényeltük meg, mert így akciósan "CSAK" tizenvalahány ezer ft, pontosan nem tudom.

Na most mi van azokkal, akik nem tudnak ennyit rá szánni? Az "dögöljön meg?" Azért gondolom ők is meg szeretnék magukat védeni! Az odáig oké, hogy a TB sem bír el mindent, na de azért mégis.. szerintem egy reálisabb árat is meg lehetett volna szabni.

Engem borzalmasan felháborít, és egy hete ezen kattog az agyam, ezért is írtam le, hogy mi a véleményetek:(:( Szívem szerint, ha tehetném be adatnám minden nőnek:(

22L

2010. nov. 27. 21:43
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

a méhedbe??? nem oda kapod...

jó igen, én is mondtam anyunak, hogy lehet, hogy nem is ér semmit, és erre ő azt mondta: "kislányom, még ha nem is ér semmit, az én lelkiismeretem nyugodt lesz, hogy meg tettem értetek! de ha hatásos, akkor viszont meg védtelek titeket egy életre"

de azon túl azt is mondta, hogy ez azért biztosan hatásos!

2010. nov. 27. 22:08
 12/37 anonim ***** válasza:

Erősen kétlem, hogy a méhbe szúrják, kedves utolsó. De persze lehet tévedek.

Egyébként:

Egyrészt két fajtájától vég a HPV-nek. És a méhnyakrák nem csak attól a két fajtától alakulhat ki, sőt, nem is csak vírusfertőzéstől.

Attól, hogy kaptál oltást, ugyanúgy évente el kell járnod szűrésre, mint az összes nőnek (kellene).

Az időben felismert méhnyakrák pedig 100%-ban gyógyítható.

Az SZTK-ban pedig teljesen ingyenes a méhnyakrákszűrés.

Szóval kb ennyit erről:)

2010. nov. 27. 22:10
 13/37 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Na pont erről beszélte: "de ha hatásos, akkor viszont meg védtelek titeket egy életre".

Sok nő azt hiszi, hogy ha megkapta az oltást, akkor nem kell szűrésre sem járnia, mert 100%-ig biztonságos. Aztán meg esetleg koppan egy jó nagyot. Mert oké, hogy a két fajtától 100%-ig megvéd, de a méhnyakráktól NEM!

2010. nov. 27. 22:12
 14/37 anonim ***** válasza:

Én valahogy úgy gondolom, hogy hogyha tényleg annyira jó lenne,és hatásos lenne, akkor többen adatnák be.Mert valahogy úgy érzem hogy ez még nagyon új dolognak számit:|

Persze lehet hogy tévedek,akkor bocsi:/

2010. nov. 27. 22:17
 15/37 A kérdező kommentje:

22:07 valakinek bármi ilyen jellegű problémája lett volna az oltástól, hogy lebénul, azért az nagy port kavart volna, én még nem hallottam ilyenről, te hol hallottad?

az utolsó válaszolónak: írtam olyat, hogy ezentúl nem fogok szűrésre járni?:) azért nem vagyunk hülyék!:)

2010. nov. 27. 22:18
 16/37 A kérdező kommentje:
ja és nem a méhbe adják, húgom már megkapta az elsőt
2010. nov. 27. 22:20
 17/37 anonim ***** válasza:

Igen, mindenképpen elgondolkodtató, hogy a rák kezelésére használt kemoterápiás kezelés milliókba kerül egy betegnél, míg az oltás ennek töredéke. Emellett ez az egész business, mert ezt az oltást pont nem támogatják, míg nagyon sok oltást (beleértve olyat is, ami gyakorlatilag ma már majdhogynem felesleges) igen.

Ez az oltás azon vírustörzsek ellen véd, ami legtöbbször okozza a méhnyakrákot. Tehát van több HPV törzs, de ez a legveszélyesebb.

Sajnos nem igaz, hogy a méhnyakrák 100%-ban gyógyítható! Egyetlen rákra sem igaz ez. Sőt, ha már maga a tumor kialakult, akkor nagyon nagy baj van. A rákszűrés célja pont a tumort megelőző állapotok felfedése.

Én akkor biztosítanám az ingyen műtétet, kezelést baj esetén, ha a nő évente megjelent a szűrésen. Lehet így többen elmennének.

2010. nov. 27. 22:21
 18/37 anonim ***** válasza:
Igen és persze minden oltásnak lehet mellékhatása (mint minden gyógyszernek), de ez ezrelékben sem mérhető. Nagyon kicsi a valószínűsége. Maga a betegség nagyságrendekkel több nőt ölmeg, mint amennyi mellékhatást az oltás okoz.
2010. nov. 27. 22:23
 19/37 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam, hogy te nem fogsz járni, hanem hogy sok nő azt hiszi, hogy neki már nem kell.

De érted amit mondok, nem? A méhnyakrák kezdeti stádiumban 100%-ig gyógyítható. Tehát ha vki évente eljár szűrésre (ami ingyen van) és aztán kiderül, hogy méhnyakrákos (azaz még rákmegelőző stádiumban van), akkor szépen kikezelik (szintén SZTK alapon).

Tehát ilyen szempontból mondhatni "felesleges" az oltás.

Egy orvos is azt mondta "gy jó cytológust sokkal többre becsülök, mint az oltást".

De itt a teljes írás:

"Mennyit ér a HPV védőoltás?

Annyit biztosan nem, amennyibe kerül. Sőt jóval kevesebbet, mert nem teljesíti azt, amit igér. jelenleg hivatalosan 16-féle onkogén vírust ismerünk, melyek közül az ismert oltások 2, 4, illetve 5 ellen védenek, 11 ellen tehát biztosan nem. Hiába alakul ki ezek ellen a vírusok ellen védettség, a méhnyakrák kialakulásának a veszélye továbbra is fennáll, mégha nem is olyan erőteljesen. A rákszűréseket továbbra is ugyanolyan gondossággal el kell végeztetni, mint az oltást megelőzően, és a tapasztalat szerint sajnos az oltott nők nincsenek tisztában azzal, hogy a méhnyakrák kialakulásának a veszélye számukra továbbra sem elhanyagolható. Jelenleg egy jó cytológust sokkal többre becsülök, mint az oltást, mely 90.000.- forintért csak névleges és részleges védelmet nyújt az oltott nők számára."

2010. nov. 27. 22:23
 20/37 anonim ***** válasza:

73%-os: A kezdeti stádiumot a rákmegelőző állapotra értettem én, elnézést, ha félreérthető volt.

És abban az állapotban tényleg kezelhető. Csak sokan megvárják, míg nagyobb baj lesz...

2010. nov. 27. 22:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!