Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért használja sok nő a...

Miért használja sok nő a mensire, hogy "beteg vagyok"? És miért neveli ezt bele a lányába, hogy ez betegség, ezt utálni kell?

Figyelt kérdés
Ez nem betegség, hanem annak a jele, hogy egészséges nők vagyunk. Ne értsetek félre, én sem szeretem, hogy vérzek, rosszul vagyok, de mégis annyira zavar ez. Pedig én is nagyon rosszul vagyok olyankor, szédülök, hányok, nagyon komoly görcseim vannak, el is ájultam már, mégsem tartom betegségnek. Hogy lehetne ezt a gondolkodásmódot megváltoztatni?
2010. nov. 11. 23:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ezt a beteg vagyok kifejezést én sem szeretem, betegség nálam a nátha és társai.

Én azt mondom, "megvan a bajom" valahogy nem tudom máshogy kifejezni magam, ha éppen szenvedek tőle.

De amikor éppen örülök, hogy megjött, akkor "piros betűs ünnep" van, vagy csak úgy imán "piros betűs nap".

De többnyire csak egyszerűen "éppen nagylány vagyok" :P

2010. nov. 14. 22:32
 12/12 anonim ***** válasza:
én fiatal vagyok, nemrég kezdtem menstruálni ( mondjuk azért nem most ), de belém is azt nevelték, hogy szörnyű, fájdalmas és utálni kell. ennek ellenére még semmi bajom sincs vele.
2010. nov. 15. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!