Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Aggódhatok a terhesség miatt,...

Aggódhatok a terhesség miatt, vagy lehet más probléma a menstruáció kimaradása?

Figyelt kérdés

Napra pontosan jött meg, de nagyon enyhe, vérzés nem volt csak barnás váladék mindössze 3 napig . 3 tesztből 3 negatív. Mostanában nagyon sok stressz inger ért, anyukám rákos beteg, fogytam, bár ezek már kb október óta folytonos problémát jelentenek. Ami most új, az a próbaérettségik miatti stressz és a párkapcsolatom sem túl felhőtlen az elmúlt 1-2 hétben. Ezek összeségében okozhatott nagy problémát, vagy tényleg okom van azt feltételezni, hogy terhes vagyok? Nőgyógyászt természetesen mihamarabb fel szeretném keresni. Védekezésre meg odafigyelek, használok gumit, és esetlegesen kimosni is kiszoktam.

Válaszokat előre is köszönöm.

tegnap 22:53
 1/4 anonim ***** válasza:
51%

Mit szoktál esetlegesen kimosni? A hüvelyedet aktus után? Terhesség szempontjából mindegy, viszont a hüvelyt rendszeresen kiöblíteni káros. Higiénikus ha aktus után alul, kívülről lemosakszol vagy intim törlővel áttörlöd magad.

Ha óvszert használtok minden aktusnál, rendesen (tehát elejétől végéig fenn van, nincs semmi "jaj csak egy kicsit bedugom a végét", kihúzás után sincs játszadozás) és nem volt szakadás, akkor szinte lehetetlen, hogy terhes legyél.

Simán lehet, hogy az október óta tartó folyamatos stressz, aggódás miatt van most ez a szokatlan menstruáció, nem mindig azonnal okoz panaszt, illetve a fogyás is okozhat ilyen panaszt. Orvoshoz fölösleges menni, nem vagyunk robotok, belefér egy-egy kimaradó vagy eltérő menstruáció, akkor érdemes orvoshoz fordulni ha legalább 3 havi vérzés kimarad (és a terhesség kizárt) vagy nem a megszokott (túl rövid, túl hosszú, fájdalmas stb.). Csinálj még egy tesztet 1 hét múlva, hogy biztosra menj és megnyugodj és majd figyeld a következőt.

Még egy gondolat: fogyás + stressz okozhat vashiányt, ami okozhat vékonyabb méhnyálkahártyát így enyhébb vérzést.

ma 00:58
 2/4 anonim ***** válasza:
51%
Hülyén fogalmaztam: fogyás + stressz miatt lehet, hogy nem viszel be megfelelő mennyiségű vitamint, nyomelemet és így kialakulhat vashiány.
ma 00:59
 3/4 A kérdező kommentje:
Az állandó alhasi görcs is normális? Mármint kb 2 hete szinte folyamatosan enyhe menstruációs fájdalmat tapasztalok.
ma 05:53
 4/4 anonim ***** válasza:
3 negatív teszt után nem vagy terhes, ez "csak" a stressz. Hapidat meg dobd ki, minek tetézed a bajod, ha van elég?
ma 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!