Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fájdalmas menstruációnak...

Fájdalmas menstruációnak (régebben nem volt az) milyen oka lehet, ha ultrahangon nem látszik semmi?

Figyelt kérdés

Endometriózisról hallottam. Esetleg azon kívül? Vérzésem nem erős, fogamzásgátlót szedek.

Soha sem voltam görcsölős típus. No-spa-t nem is ismertem ezidáig. Most pedig (közepesen) erős fájdalmaim vannak: már nem bírom ki fájdalomcsillapító nélkül, utcán meg kell állnom egy-egy görcs miatt, munkában zavar. 40 éves vagyok.

tegnapelőtt 09:55
 1/7 anonim ***** válasza:
22%
Hüvelyi uh volt? Esetleg mióma lehet, de az látszik az uh-on. Vagy simán korai változó kor
tegnapelőtt 10:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen. Nincs mióma. Valamilyen hormonális változás már biztos van, mert nem teljesen szabályos a ciklusom. (De laboron is voltam, még a teljes verzéskimaradás az bőven odébb van, az alapján átlagos időben lesz)

Szerinted enyhébb hormonzavar (progeszteron hiány) önmagában okozhat görcsölést? Azért írtam be a fogamzásgátlót is, mert nem amiatt fáj, mert nagyon vastag a méhnyálkahártya és erős mellé a vérzés. Hanem csak fáj (néha petefészeknél) és nincs összhangban az erősséggel.

tegnapelőtt 10:44
 3/7 anonim ***** válasza:
17%

Teljesen normális, nem kell endot vizionálni vagy cisztát oda, ahol nincs.

Nekem pl 32 éves koromig abszolút nem fájt, aztán azóta meg első nap muszáj vagyok minimum 1, de inkább 2 szem gyógyszert bevenni rá, mert olyan szar. Ez van.

Egészséges vagyok, de nem gép.

tegnapelőtt 11:49
 4/7 A kérdező kommentje:
Volt már cisztám,(mirena mellekhatás) de az nem fájt, csak cikluszavart csinált. Most ciszta esélye szinte nulla, mert a kombinált fogamzásgátló miatt nincs peteérésem se.
tegnapelőtt 15:07
 5/7 A kérdező kommentje:

Szerintem az már nem normális, ha hiába igyekszel, de az arcodra is kiül a fájdalom.

Előtte egész életemben maximum akkor jött 1-1 görcs ha beindult a vérzés, az is tartott maximum fél percig és utána jött egy megkönnyebbülés érzés. Most meg akár órákig fáj, ha éjszaka jön nem alszom és nem is feltétlenül középen, hanem hol bal, hol jobboldalt érzem.

Ha hormonzavar okozhat ilyet, elfogadom, mert 40 felett, már szinte mindenkinek van valamilyen mértékben, meg akkor tudom, hogy átmeneti. Ha viszont lehet más oka, azt is szeretném tudni.

tegnapelőtt 15:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor ne hidd el, hogy normális...
tegnap 12:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Elhiszem, hogy lehet normális is. Meg lehet endometriózis. Ezen kívül mi? A kérdésem az, hogy milyen okai lehetnek. (Ha nem tudod, nem kell mindenképp válaszolni)
tegnap 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!