Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi okozhat ilyen típusú...

Mi okozhat ilyen típusú hajritkulast???

Figyelt kérdés
Sziasztok. 29 éves vagyok és másfél éve ritkul a hajam az egész fejemen. A kihullott szálak helyett nem nő új haj. És több mint a fele hajam elhullott. A maradék pedig egyre vékonyabb és világosabb. Mi okozhatja ezt? Egyenlőre nincs meg az oka. A mandulámat ki akarják venni de nem biztosak benne hogy az miatt hullik. Köszönöm ha irtok.

jan. 9. 18:51
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:
De engem ez a mandula dolog nagyon aggaszt. A második fogászati panoráma röntgen egyébként az arcüregemben is mutatott valamit ami az előző röntgenen még nem volt ott (de már akkor is hullott a hajam). A fül orr gégész csinált egy arcüreg ultrahangot de azon nem látott semmit. Érdekes az egész. :(((
jan. 15. 17:53
 32/52 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva sokszor a panoráma röntgen semmit nem ér,amikor nekem megvolt a cysta a számban én is panoráma rtg csináltattam konrétan semmit nem mutatott.

3D CBCT- kell csináltatni az mindent kimutat.

Nekem a szájsebész mondta,hogy góckutatást panoráma röntgenen sosem szoktak végezni csak CBCT-n mert ott mindent kimutat rendesen;

Orr melléküregek, Arckoponya és szájüreg.

jan. 15. 18:48
 33/52 A kérdező kommentje:
A cbct-re már én is gondoltam. Esetleg az nem mutatná ki a gócos mandulát is? Vagy mi alapján lehetne biztosan azt mondani hogy a mandula a góc ha még az orvos sem biztos benne?
jan. 15. 20:54
 34/52 anonim ***** válasza:

A szájüregi CBCT a teljes szájat,orr melléküregeket és az arckoponyát mutassa.

De egy fül orr gégészeti CT jól jönne neked, mert gyanús hogy ott van a hiba. Előzőleg azt írtad, kiesett a mandula kő,de szerintem még maradhatott ott valami ami gócként viselkedik.

Ha felsőlégúti problémához kötődik a hajhullás oda egyszerű panoráma röntgen nem elég.

jan. 16. 04:48
 35/52 A kérdező kommentje:
Igen,kiesett a nagyobb. De az egyik oldalon még mindig látok egy kisebbet. :(
jan. 16. 10:05
 36/52 anonim ***** válasza:
Ha kezelve lesz a probléma 1-1,5 hónap múlva leáll a hajhullás és 4-6 hónap múlva vissza sűrűsödik
jan. 16. 11:12
 37/52 A kérdező kommentje:
Bárcsak már ott tartanék. :( Az nem lehet hogy az arcüregben amit írtam,azért látott a fogorvos valamit mert esetleg a mandula miatt lett az arcüregben egy krónikus gyulladás?
jan. 16. 17:35
 38/52 anonim ***** válasza:

Ha arcüreg gyulladásod lenne azt éreznéd

Abba benne voltam nagyon kellemetlen büdös zöld trutyi jön az orrodból folyamatosan míg el nem múlik erős antibiotikumok hatására, és mellette a hatalmas fejfájások

jan. 16. 19:08
 39/52 A kérdező kommentje:
De ha krónikus akkor is lenne tünete? Vagy olyankor tünetszegény?
jan. 16. 19:45
 40/52 anonim ***** válasza:

Persze hogy lenne.

Az arcüregyulladás mindenképp folyamatos orrfolyással jár,és hatalmas fejfájással.

Csináltass egy Fül orr gégészeti CT- mert a góc ott lapul valahol.

jan. 16. 20:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!