Mi okozhat ilyen típusú hajritkulast???
Figyelt kérdés
Sziasztok. 29 éves vagyok és másfél éve ritkul a hajam az egész fejemen. A kihullott szálak helyett nem nő új haj. És több mint a fele hajam elhullott. A maradék pedig egyre vékonyabb és világosabb. Mi okozhatja ezt? Egyenlőre nincs meg az oka. A mandulámat ki akarják venni de nem biztosak benne hogy az miatt hullik. Köszönöm ha irtok.jan. 9. 18:51
21/52 A kérdező kommentje:
Akkor is ha tünetmentes? Soha nem volt még mandula gyulladásom. Volt benne 1 mandulakő és ez miatt találta ki az első orvos hogy az góc. Nézettem egy Ast szintet. Teljesen jó. Torokváladékban nem mutattak ki kórokozót. Ezért nem tudom igazából hogy mit csináljak. Azt olvastam hogy még ritka esetekben így is lehet góc hogy sosem volt begyulladva és a vérkép sem mutatja.
jan. 14. 06:02
22/52 anonim 

válasza:

Akkor az egyértelmű,hogy a manduládtól van.
A vérsüllyedés is azt mutatta.
Minél előbb vetesd ki
A felső légúti góc nagyon alattomos gyulladás.A hajat rendesen megrongálja és szív bél hártya gyulladást okoz
Mielőbb ki kell irtani a szervezetből.
23/52 A kérdező kommentje:
De negatív a torokváladék. A mandulakő azóta kiesett. Már kivetettem volna egyébként csak sztk-n tud műteni az az orvos aki látta,és fél év minimum a várólista de azt is ki kell fizetnem mert nincs magyar tb-m. Magán úton pedig 500-800 ezer forint. És nem mondták 100%-ra hogy az a góc. A másodvelemeny szerint semmi baja a mandulának. Ezért nem tudom mi legyen. És nem egy leány álom a műtét ahogy hallom.
jan. 14. 14:42
24/52 anonim 

válasza:

A vérsüllyedés mindenképp gyulladást jelez,valahol ott van.
Utána kell járni,mert a haj egyre rosszabb lesz.
Pcos betegségtől szokott még a haj hullani
25/52 A kérdező kommentje:
PCOS nincs mert volt többször hüvelyi ultrahang,ha jól tudom azon látszana.
jan. 14. 18:26
26/52 anonim 

válasza:

Ha a vérsüllyedés mai napig megvan,akkor az mindenképp 100% gyulladás valahol
27/52 A kérdező kommentje:
Akkor elmegyek majd újra egy vérvételre. A crp az jó lett. Nem a crp az ami érzékenyebb a gyulladásra? Mármint ami jobban kimutatja úgy értem.
jan. 15. 05:58
28/52 anonim 

válasza:

Igen a crp mutassa a gyulladást de ha az jó lett akkor fogalmam sincs, én úgy tudom,ha vérsüllyedés van az is gyulladást jelez valahol.
De ha tényleg semmi probléma sehol,akkor egyedül alopéciára tudok gondolni.
29/52 A kérdező kommentje:
Kezdődő seborrheás dermatitisz okozhat hajhullást? Csak mert voltam egy hajgyógyásznál is és azt mondta hogy kezdődő seborrheám van. De nem pikkelyes a fejem. Hajmosás után fehér valamik vannak néhol a hajamon amik szárítás közben kihullanak. Kénes sampon nem szüntette meg.
jan. 15. 17:49
30/52 A kérdező kommentje:
És az internet szerint a seborrhea egyébként nem okoz hajhullást. Az alopecia az nem csak gyerekkorban alakul ki? Volt egy barátnőm régen és ovis korunkban a teljes test szőrzete és haja kihullott. :(
jan. 15. 17:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!