Laktóz-monohidrát nélküli drotaverin létezik, menzesz fájdalmam elviselhetetlen már?
Endos fájdalomra keresem. Az ibuprofen nem nagyon hat már. Metamizol kikészítette a májam. Az endometriózis (endo, adeno, mióma) pár havonta kontrollálva van. Műtétem is volt. Semmi nem változott. Munkahelyem már nincs, így pénzem sem nagyon. Most húzom a kontrollt egy kicsit emiatt. Tb rendelés katasztrófa. Ki mit használ a borzasztó menzesz fájdalomra? Hormont nem szeretnék, a fájdalmat eltünteti, de rengeteg mellékhatása van, lesz. Plusz egy másik betegségem miatt nem is javallott. Az orvosok nem igazán működnek a két betegséget illetően. Tehetetlen vagyok már úgy érzem. Éljek a fájdalommal, mindig ez a vége. A méhemet is feláldoznám már, amúgy is több részben beteg. Fiatal korom ellenére nem veszik ki.
(Több szem, többet lát alapon voltam több orvosnál, a jelenlegi is magán sajnos, ő eddig a legjobb, műtétemre is sor került, de a menzesz nem változott, az endo is visszajött. Drotaverint akartam kipróbálni, de amiket találok neten mindben van laktóz-monohidrát, ami abban a csekély mennyiségben is kiüt tejallergia miatt)

Próbáltam mindkettőt, egyik sem segít sajnos.
Van egy másik betegségem, mellette nem ajánlott a hormon.
Szerencsés vagy, hogy nem okozott eddig semmit. Nem tért vissza azóta egyáltalán?

De jó neked! Két évig diétáztam. Gluténmentes, tejmentes, vöröshús mentes, cukormentes, koffeinmentes, alkoholmentes...
Nálam nem mutatkozott semmilyen javulás, enyhülés. Azalatt rosszabbodott az endometriózis. Műtétem is volt, utána kiújult. Jött egy másik betegség, gyógyíthatatlan. A diétát ezzel abbahagytam. A tej kivételével, mert azt amúgy sem fogyaszthatok. A menzeszem az első alkalom óta fáj, 14 éves korom óta. Most 40 vagyok. Szültem is, nem lett jobb, sőt. Hamarosan kontrollvizsgálat, mindenképpen beszélek az orvosommal, mert ez így nem állapot. Nem tudok dolgozni, tervezni, nem tudok elhelyezkedni sehol. Segítségem persze nincs, a környezetem nem nagyon érti ezt. Nehéz :(

Glutenmentesseg fontos teljesen, tobbi megvonasa felesleges. Raaltam a bio elelmiszekre a glutenmentessegen kivul. A rovarirtoszerrel kezelt elelmiszerek fogyasztasa okozza a betegseget. Nyilvan nem segit a glutenmentesseg es a tobbi mentesseg, ha kozben nagy adag peszticiddel kezelt elelmiszert, zoldseget-gyumolcsot fogyasztasz!
Olvastam meg meregtelenitesi otletkent a szaunazast. Anyagiak hijan nem probaltam ki csak.

Hiaba magad sutod a pekarut, ha a buzat nem magad termeszted es az nem bio ( = organikus).
Hiaba van hazi nevelesu szarnyas es sertes ha azok az allatok olyan tapot kapnak ami nem bio vagy a tapban GMO szoja van. A GMO mentes hust ajanlott enni.
Hiaba sajat termesztesu zoldseg es gyumolcs, ha pl a gyomok vegyszerrel vannak irtva.
Tuti biztos, hogy a taplalekkal bevitt mereganyagoknak koze van hozza. Olvasgass angol nyelvu oldalakat, en is onnan szedtem.
Amikor meg ettem glutent, nekem csillapitotta a hasi gyorcsoket a naponta elfogyasztott zabpehely. Most is naponta reggelire eszem BIO zabpelyhet. Esetleg kiprobalhatnad. Ezt az otletet is egy angol nyelvu weboldalrol szedtem.( 2 endometriozis mutetem volt, harmadikat nem akartam.) A magyar oldalak betegseg ugyben tobbnyire hasznalhatatlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!