Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Valami baj lehet velem, de...

Valami baj lehet velem, de fogalmam sincs, hogy mi, már 15. napja, hogy késik. Nőgyógyászhoz csak később tudok eljutni.... Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Ma már 15. napja, hogy késik a menstruációm. Jelenleg 2 éves a kisfiam, terhesség előtt órát lehetett volna igazítani a menstruációmhoz, mert pontosan 28 naponta jött meg. Ugye azóta megszületett a kisfiam, aki koraszülött lett, szülés során mindent kellett vágni, nehogy baja legyen a kicsinek. Azóta, hogy megszültem a kisfiam, össze-vissza jön meg. Hol 27 napos a ciklusom, hol pedig 31 napos, de ennél többet mióta szültem sosem "késett"... December 15.-én kellett volna, hogy megjöjjön, de azóta semmi, csak ilyen fehéres-sárgás folyásom van. December 7.-én volt egy kb. másfél napig tartó barnás folyásom, de minimális volt, elég volt csak a tisztasági betét, aztán ahogyan jött, úgy el is múlt. Már csináltam terhességi tesztet (nem is egyet), ami negatívat mutatott. Orvoshoz csak később tudok elmenni sajnos, de már nagyon ideges vagyok, hogy mi lehet a baj. Egy pár napja elkezdtem viszolyogni az ételtől, a bimbó udvarom meg van duzzadva és a mellbimbóim is olyan lilák, hogy az már szinte fekete, alhasi görcseim vannak, olyanok mint pl a jósló fájás, de nagyon hamar el is múlik az is, állandóan fáradtnak érzem magam, és szoktam szédülni is, hőingadozásom is van, egyszer majd meg sülök, utána pidig fel kell öltözzek, annyira fázom, sokat váltakozik, hogy éppen rossz vagy jó kedvem van... Kérlek segítsetek, hogy mi lehet a baj. Tudom, hogy orvos tudja csak biztosra mondani, de én addig megőrülök az idegességtől, hogy mi lehet a baj, ha nem terhesség? Köszönöm előre is a válaszokat!

dec. 29. 15:59
 1/9 A kérdező kommentje:
Bocsánat kérdés kiíró nő vagyok. Azt elfelejtettem kiírni, hogy 27 éves nő vagyok. Állandó gyógyszerem nincs, fogamzásgátlót nem szedek és nincs semmi betegségem.
dec. 29. 16:01
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Méhen kívüli terhességnél nem feltétlenül pozitív a teszt.
dec. 29. 16:56
 3/9 A kérdező kommentje:
És annak mik a tünetei?
dec. 29. 17:00
 4/9 anonim ***** válasza:

[link]

A menstruáció elmaradása és a hasi fájdalmak is utalhatnak rá.

dec. 29. 17:36
 5/9 anonim ***** válasza:
69%

2.: Miért mondasz baromságot? A méhen kívüli terhesség pont ugyanúgy termel HCG-t, mint a méhen belüli (pláne, ha akkora már, hogy hasi fájdalmat okoz...), tehát pozitív lesz a teszt. Nem kellene egymás agyát baromságokkal szédíteni.

Kérdező:

1) A 27-31 napos ciklus rendszeresnek számít, tehát az "össze-vissza jön meg" erős túlzás. Ha nincs 7-9 napnál nagyobb ingadozás, az szabályos ciklus.

2) Egészséges nőnek is bármikor kimaradhat egy-két ciklus. Nem véletlenül van az, hogy másodlagos vérzéshiányról akkor beszélünk, ha 3 HÓNAPIG kimarad a vérzés, és ez az, ami további vizsgálatot indokol.

3) Ha negatív a teszted, akkor nem vagy terhes. Se méhen belül, nem méhen kívül.

dec. 29. 17:46
 6/9 anonim ***** válasza:
#5: Méhen kívüli terhességnél a HCG jellemzően lassabban növekszik, emiatt a teszt is később válik pozitívvá, főleg, ha nem annyira érzékeny vagy nem reggeli első vizeletből nézik. A méhen kívüli terhesség nem akkor kezdődik és válik veszélyessé, amikor pozitív lesz a teszt, főleg, hogyha nem is tesztel újra az ember lánya, mert megmagyarázzák neki, hogy nem lehet terhes. Életveszélyes, ha lebeszéled az orvosról.
tegnapelőtt 13:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Attól, hogy lassabban emelkedik, attól még ugyanúgy a vérzés elmaradásának időpontjában pozitív a teszt, ugyanis a mai tesztek baromi alacsony HCG koncentrációra is reagálnak.

Orvosként a büdös életben nem láttam még olyan méhen kívüli terhességet, ahol a pisiteszt negatív volt.

tegnapelőtt 13:56
 8/9 anonim ***** válasza:

"A méhen kívüli terhesség nem akkor kezdődik és válik veszélyessé, amikor pozitív lesz a teszt,"

Ez az egy mondatod igaz, csak nem így.

A méhen kívüli terhességnél ugyanúgy pozitív a teszt már 4 hetes terhességnél (a vérzés elmaradásakor), és nem akkor fog szétrepedni a petevezetője a nem létező petezsáktól, hanem majd 2-3-4 héttel később.

Szóval olyan, hogy már a hasa fáj tőle, de a teszt még negatív, NINCS.

tegnapelőtt 13:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem meg reggeli első vizeletből is az elmaradt menstruációt követő 1-2 héttel is iszonyú halvány volt és nem is nagyon erősödött a második csík. Nap közben nézve biztosan láthatatlan lett volna. Csak azért voltam olyan lelkes a teszteléssel, mert babát szerettünk volna. Én túléltem, mert volt, aki mentőt hívott nekem.
tegnapelőtt 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!