Lehet petefészek elzáródásom?
A policisztás petefészek nem egyenlő a pcos-sel. És tökéletes ciklussal, ovulációval, úgy, hogy nem vagy szőrös, mint egy majom, nem lehet pcos-ed, mivel ahhoz két kritériumnak meg kellene lennie, neked meg nincs.
Egyébként meg egy csomó doki a tök normális petefészekre is ráfogja, hogy policisztás, holott tök normális, hogy vannak benne tüszők.
Nekem sem igazolta a PCOSt a teljeskörű vérvizsgálat. Pedig én zabálnàm az édességet (erről masszívan le lehet szokni, mert ez csak egy függőség, ami boldogsághormont termel), sajnos nagyon durván semmi időm mozogni a sok ingázás miatt. Fel is szedtem 13 kilót 2020 óta, ebből 6-ot csak az idén. Sajnos az ülőmunka valtozni nem fog, max. Más munkahelyet keresek ahol kevesebbet kell utazni, helyette betérhetek gyakrabban a kondiba. :P
Termékeny nőkben egyszerre több petesejt simán fejlődhet, de csak 1 érik meg jó esetben (ritkábbak az ikrek, bár én Baranya megyében jóval több ikerről tudok az elmúlt 10 évből, mint amit reálisnak tartanék, de sok gyógyszertől vagy lombikkal lett).
Zárójel bezár, én őszintén nem tudom szerinted mi az összefüggés a petevezeték-elzáródás és a PCO-gyanú között. Egy sima UH egyébként sem igazolha elvileg az elzáródást.
Ha meg babát szeretnél és valami miatt nem jön össze, a férfiak is lehetnek hibásak, ha nem elég jó a spermaképük.
Leírom röviden, mi a bajom
A párommal voltak és vannak súrlódásaink a gyerekvállalás terén. Most úgy tűnik, hogy jövőre akar ő is. Erre most ez derül ki. Én mindig nagyin kínosan ügyeltem a női dolgaimra, erre most, a célegyenesben itt van ez.
Tényleg semmi bajom. A peteérésemet nagyon érzem, néha még vérzek is egy picit, kimutatja a teszt is, a nődokihoz mindig direkt akkor megyek, mikor volt, és mondta már többször, hogy látta is, hogy volt.
De most meg vagyok lőve, mert 1 év múlva lenne a próbálkozás, addig nem tudok semmit, hogy sikeres lehet-e a teherbe esés. És jövőre 31 leszek, emiatt is aggódom.
És nem tudom hová tenni az egészet épp azért, mert nincs semmi tünetem.
Mit nem értesz azon, amit leírtam?
A pcos meg a pco szerkezetű petefészek nem ugyanaz.
Egészséges nők egy részének is policisztás a petefészke, önmagában szart se jelent.
Szabályos ciklussal, igazolt ovulációval és úgy, hogy nem vagy szőrös, NEM lehetsz pcos-es és kész.
Csináltathatsz teljeskörű vérvételt, női hormonvizsgálatot ha ez megnyugtatna. Abszolúte semmit nem jelent valószínű egy PCO nálad, ha rendszeres a ciklusod és van peteérésed. A vérzés viszont nem annyira jó középidőben.
Amiket meg kell nézetned, azok mindenféle női ciklushormin, prolaktin, progeszteron marha fontos, meg a pajzsmirigyhormonok.
Na nálam minden okés volt szerencsére, csak aztán elvesztettem az állásom ìgy nem próbálkoztunk, jövőre lett volna aktuális, de most meg én gondolkodom azon, hogy vele sajnos nem. Nálunk más miatt van feszkó, de átérzem a helyzeted. Én "csak" 29 leszek, de köreimben minden diplomás nő szült 2-4 ev munkaviszony után, még a PhD kepzésen sem ismertem meg kb. senkit, akinek ne lett volna nagyon komoly kapcsolata. Itt reszben az a gond, hogy minden nagyon nyőgvenyelősen ment, ami a lépéseket illeti. Lakásvásárlási igény címszóval nem akarnánk házasodásra pénzt kiadni, előbb legyen meg az ingatlan. Mondanom sem kell kisujját sem mozdítja, pedig én világossá tettem, hogy anyósékhoz a tetőtérbe nem szülök. Nagyon naivnak meg butának érzem magam, ha tényleg szakítás lesz a vége, soha tőbbet olyan férfival, aki érzelmileg még nem vált le. Nem gondoltam red flagnek mert anyagilag sokaknak muszáj szülőkkel lakni x ideig, én meg elfogadtam h ha kihagyjuk az albit, előbb meglesz a lakás. De most már az is kétséges, megvan-e az a pénz, amit neki kellett volna erre félretenni (én a közös kassza ellen voltam). Szóval hanta, hanta hátán kb. Bocsi, hogy ezt így kiőntöttem magamból, de nagyon nehéz ez ìgy, hogy úgy döntöttem kell ez a karácsony külön, mert tudom mire ment el a pénze. Sosem szóltam bele a dolgaiba, pedig sejtettem h ez lesz. Hát rajtam ne élősködjön senki, meg jusson ingatlanhoz. Ezzel a pénzügyi kultúrával felőlem maradhat anyukájáéknál!
Köszi, hogy leírtad, annyira ijesztő a hasonlóság
Engem is most fognak kirúgni (júniusban), ami még tovább rontja a helyzetet.
Mondjuk az én párom a lakásban legalább gondolkodik, de a gyerekre nehéz motiválni. Eddig az esküvő ellen volt, mostmár azt használja kifogásnak. Mellé most ne legyen ilyen betegségem, mert nekem gyerek kell….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!