Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nagyon durva hangulatingazodas...

Nagyon durva hangulatingazodas a hormonok miatt lehet csak?

Figyelt kérdés
Konkrétan depressziós vagyok, brutális szomorú vagyok és rosszkedvű, sírós, szorongós, fáj a fejem, leesik a vérnyomasom, fáradt vagyok, sorolhatnám. Ez mondjuk tart 3 napig, 4-5 nap már enyhébb, utána meg úgy érzem enyém a világ, jó kedvem van, jövőt tervezek stb.. Nagyon rossz ez :(

dec. 8. 09:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
20%
Mióta tart? Ha ez már legalább 1 hónapja így ismétlődik, menj pszichiáterhez, mert a bipoláris depresszió egyik változata, gyógyszerrel kezelhető.
dec. 8. 11:13
 2/14 A kérdező kommentje:

Én mindig is ilyen voltam. Csak amióta 3 éve elkezdem önfejlesztéssel foglalkozni, azóta nagyon tudatosan figyelem magam, és így tűnt fel ez a dolog. Azért fogom a hormonokra mert ez a menstruációm előtti napokban jelentkezik. De nekem a menstruációm is zavaros, ezáltal a hangulatingadozás is összevissza jelentkezik.

És azt nem tudom, hogy hormonális problémam van, vagy pszichés...

dec. 8. 11:19
 3/14 anonim ***** válasza:
20%
Akkor kezdd endokrinológussal. Ha kifejezetten a menstruációhoz kötött, nem folyamatosan keveredik egy hónapon belül többször, akkor nem bipoláris zavar, de biztos arra is van valami hormongyógyszeres megoldás. Nem szedsz fogamzásgátlót?
dec. 8. 11:23
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Barátcserje nekem megoldotta ezeket a rossz időszakokat. De ha nagyon komoly és tényleg nem változik, akkor nő doki vagy endokrinológus.
dec. 8. 11:29
 5/14 A kérdező kommentje:
6 endokrinologusnál voltam, minimális eltérések vannak csak. Az összes ugyanazokra a vizsgálatokra küld. Nőgyógyászatilag rendben vagyok.
dec. 8. 11:57
 6/14 anonim ***** válasza:
20%
De egyértelműen a menstruációhoz kötött ez a hangulatingadozás? 3 nap előtte rossz, 4 nap közben közepes, majd 24 nap jó?
dec. 8. 12:51
 7/14 A kérdező kommentje:

Igen. Csak mivel nekem össze vissza jön meg, így nemtudom hogy pontosan mikor leszek 'rosszul'. Van amikor elmulik, majd 6 nap múlva megint megjön, megint nagyon rosszul vagyok, kB egy élőhalott vagyok. Utána 3-4 hét oké, és újra. Kicsit zavaros, tudom...

Van a PMS-nek egy súlyosabb változata, lehet hogy abban szenvedek. Vagy abban is, plusz lehet hogy van tényleg valamilyen mentális bajom is... Elég nehéz fiatalkorom volt sajnos, gondolom ezek miatt alakult ki ezek.

Elmennék pszichológushoz, de fogalmam sincs hol kéne kezdenem a problémáim megbeszélését...

dec. 8. 13:02
 8/14 anonim ***** válasza:
42%

Össze-vissza jön meg és elmondásod alapján nőgyógyászatilag rendben vagy és minimális az eltérés az endokrinológus vizsgálata szerint?

Nem vagyok orvos, de nagyon nincs ez rendben így.

dec. 8. 13:12
 9/14 anonim ***** válasza:
34%
Hány endokrinológusnál voltál? Inkább hormonálisnak tűnik. Persze a pszichológus sohase árt, ha van rá pénzed (a magán minimum 17 ezer/alkalom, állami meg gyéren elérhető). Hogy érted, hogy nem tudod, hol kéne kezdened a problémáid megbeszélését? Nem tudod, mit mondjál? Hát mindent, ami van.
dec. 8. 13:12
 10/14 A kérdező kommentje:

8

Na ezért voltam ennyiszer. Mert sehol nem jutottam előrébb.. Utána a 6odik orvos után meguntam, és nem mentem többet, meg hát egy vagyon ment el rájuk feleslegesen. Nem segítenek, mivel nincs nagy eltérés, nem kapok semmilyen gyógyszert. Csak ilyen gyógynövényes cuccokat, meg étrend tanácsadást kapok.

Azért nemtudom mit kéne mondanom, mert itt is alig tudom érthetően elmondani a dolgokat. Mivel sok bajom van, és minden összefolyik mindennel.

Ja, és régen dühkitörések is voltak, nagyon durvák. Volt olyan hogy nekimentem a páromnak egy apróság miatt. Meg olyan is volt hogy egész éjszaka sírtam.

És azt nem is mondtam, hogy a hüvelyemben néha a vérzésnél eszméletlen égő érzés van, olyannyira hogy ülni sem tudok. Már 7 éve többször előjön ez. Mintha parázs lenne bennem.

Erre is annyi volt a válasz több nőgyógyásztól, hogy 'hát pedig itt minden rendben van'

(voltak tesztek, minden negatív, nincs fertőzés)

Na és akkor így menjek? Egy vagyonért ráadásul..

dec. 8. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!