Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A fogamzásgátlótól ez így...

A fogamzásgátlótól ez így változna vagy nem lehet tudni?

Figyelt kérdés
21-25 naponta jön meg és 3-4 napig tart a menstruációm (nem erős), ha elkezdenék fogamzásgátlót szedni akkor a megvonásos vérzés 28 naponta jelentkezne és tovább tartana?
dec. 2. 08:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Elvileg igen.

A fö gond az, hogy a meglévö hormonális problémád ettöl nem jönne rendbe, éppen ellenkezöleg, a fogamzásgátló még jobban tönkretenné a hormonrendszeredet.

Nem az a lényeg, hogy 28 naponként legyen 5 napos vérzés, hanem hogy a hormonrendszered normálisan müködjön, ha elfeded a bajokat, a végén sokkal nagyobb problémáid lesznek.

A helyedben megkeresnél elöször egy nögyógyászt, utána meg egy endokrinológust, hogy derítsék ki a probléma okát, és adjanak megfelelö kezelést.

dec. 2. 09:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem azért akarom elkezdeni szedni, nekem ezzel így nincs bajom, hanem mert óvszerben a szexből semmit nem érzek...
dec. 2. 14:41
 3/6 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem érzed a szexet, annak nem az óvszer az oka, hanem feltehetöen a túl laza hüvelyizomzat.
dec. 2. 15:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Gumi nélkül nincs semmi gond! Több gyereket pedig nem akarunk
dec. 2. 16:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Én erre biztosan nem szednék fogamzásgátló tablettát. Tök szép rendszeres és egészséges ciklusod van.
dec. 2. 21:38
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát én szeretnék, kb 9 éve óvszerrel védekezünk, ezidő alatt brutálisan lecsökkent az együttléteink száma, mivel sem ő, sem én nem érzünk belőle kb semmit... Akkor meg minek. Felelőtlen módon mostanában párszor pár percig csináltuk nélküle és jéé! Gumiban ha megkérdezi, hogy bennem van-e (mi sem mutatja jobban, hogy nem érzi) nem tudok rá válaszolni, mert nem érzem...
dec. 2. 22:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!