Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez a citológia eredmény...

Ez a citológia eredmény mennyire aggasztó?

Figyelt kérdés

HPV negatív de metaplázia van jelen a laphámban, atipusos sejtek, szó szerint ez van ráírva: Asc-us. Annyit mondtak, hogy 3 hónap múlva menjek vissza. Csak otthon utána olvastam a neten és egy kicsit megijedtem, mert laikusan fogalmazva akkor ez már kicsit egy rákmegelőző állapot? Az orvos miért nem mondott semmit? Köze lehet ennek a méhszájsebnek ami az utolsó szülésem óta fennáll?

Valaki volt így?

tegnap 21:21
 1/2 anonim ***** válasza:

A méhszájseb valójában nem egy seb. Ez fontos.

Lehet van hozzá köze, és lehet a teszt eredménye ellenére HPV okozta a dolgot (csak azt az immunrendszer mostanra legyőzte).

Hány éves vagy most? HPV elleni védőoltást kaptál? Amúgy ez még nem rák. Megijedni még nem kell, de szigoruan kéne monitorozni a helyzetet. Illetve egészségesen élni. Ha túlsúlyos vagy, akkor sürgősen lefogyni

tegnap 23:45
 2/2 A kérdező kommentje:
45 vagyok és nem vagyok túlsúlyos 10 éve szültem a második gyermekem, nehéz szülés volt azóta mondogatják a méhszájsebet. Védőoltást nem kaptam. Az immunrendszerem az tropa, sok a stressz az emésztésem is vacakol. Lehet, hogy van ezek között összefüggés, de az az idegesítő, hogy az orvos nem mondott semmit amikor mentem az eredményért. Kérdeztem, mi ez, meg, hogy ez a korom végett van ez az állapot, azt mondta nem, csak 3 hónap múlva jöjjek vissza, mert erre így gyakrabban kell ránézni.
ma 01:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!