Megjott a kislanyom mensije 10 éves de nem gorcsol ez normalis?
Nekem az első alkalomtól kezdve hasmenéssel indul a menzesz, majd pokoli görcsökkel. Mostanában mensi előtti nap az összes víz kimegy belőlem, 3x pisilek éjjel, s előtte mint egy lufi olyan vagyok. És kamaszként is ilyen voltam, csak akkor még nem sokat tudtam a női ciklusról mert ilyeneket nem tanítanak a suliban, plusz anyukám se meselt semmit a PMS nevű jelenségről. Amikor fájt a mellem, betudtam annak, hogy nőtt, ami részben igaz, részben igaz, részben meg csak PMS tünet, ami azóta is mindig van. Első ciklustól gyógyszert szedek. Eleinte csak No-Spat, aztán teljesen bepánikoltam a közepidős fájdalomtól jobboldalt, ami napokig tartott, majd a doki nevetett anya arcába; hogy a 12 éves kislánya nem tudja még mivel jár a női let és ez a fájdalom "normális". 27 évesen is azt mondta a jó fej magándokim, hogy ezt kaptam a genetikai lottón, sajnos, anya meg mamám is így voltak.
Szóval beszélgethetsz lánykáddal arról, hogy van, akinek meg ilyen. Húgom is hányós 1. Nap, leszakad a dereka. Nem tudott suliba menni gyerekként. Felnőttként kapott olyan gyógyszert ami hat erre.
Nem kell ettől lepontozni, azokat, akik szenvednek. Aki nem, az legyen boldog, mert elképzelni sem tudja, milyen. Ismerősöm endometriózisos. Műtét után teherbe esett szerencsére. Szerinte a szülés feleakkora kín nem volt, mint amikor derültégből villamcsapás elöntötte a vér a betegsége miatt rendszeresen és már komolyan felvetették neki a teljes meddővé tételt, de ő inkább szenvedett, mert anya akart lenni. Beérték egy babával, megvolt a műtét, azóta minden sokkal egyszerűbb!
Nagyon-nagyon nehéz ilyesmikkel együtt élni, tényleg hálásnak kell lenni, ha nincs ilyen!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!