Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Észre vettem h nőként szőrösöd...

Észre vettem h nőként szőrösödik az arcom,miért?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok. És már 2 hónapja észre vettem hogy kezd az államon szőr nőni azaz szakáll nem olyan vészes de zavaró,a bajuszom is valamiért erősebb! Miért van ez? Már sírhatnékom van!

nov. 6. 23:53
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Hirzutizmus. Valószínűleg több benned a tesztoszteron az átlagnál. Pcos-os nőknél szokott ez előfordulni (főleg), szerintem nézz utána.
nov. 6. 23:57
 2/5 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem van egy kis hormonzavarod. Menj el endokrinológushoz.
nov. 6. 23:58
 3/5 anonim ***** válasza:
72%
Hormonzavarra utalhat, vizsgáltasd meg magad. Ahogy előttem is írták, irány egy endokrinológus, ez az ő szakterülete. Első körben vérvételek lesznek.
nov. 7. 00:21
 4/5 anonim ***** válasza:
42%
Valamennyi teljesen normális. Nekem is van és simán teherbe estem. Nincs PCOS-em és semmilyen hormonzavarom sem. Ha zavar, szedd le. Ez nem eü, hanem kozmetikai probléma.
nov. 7. 06:03
 5/5 anonim válasza:
100%

Nagyban függ attól hogy milyen mértékben nő/milyen a szőr. Piheszőr mindenkinek kivétel nélkül van az arcán, ami lehet világosabb színű/gyengébb is, de sőtétebb is akár. Ha erre gondolsz szakáll és bajusz alatt akkor nem ajánlom leborotválni, mert nagyon csúnyán kipattogzik utána a bőr, és be is gyulladhat akár. Ez a fajta szőr amúgy természetes ott, és minden nőnek van.

Viszont ha ténylegesen szakáll nő ott, tehát rendesen erős, sötét és durva tapintású szőrzet akkor az tényleg egészségügyi eredetű. Nekem 3 pamacsban nő ugyanígy, rendesen vastagszálú, durva tapintású, erős szőr. Nálam inzulinrezisztencia okozza, de ki is szoktam amúgy szedni sima szemőldökcsipesszel. A piheszőrt az arcom két oldalán/államon egyszer próbáltam borotválni, két hétig gyulladt és pattanásos lett tőle az arcom szóval azt nem igazán ajánlom senkinek hogy leszedje :D

nov. 8. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!