Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha évekig ittál alkoholt,...

Ha évekig ittál alkoholt, helyre tudod hozni a szervezetedben okozott károkat?

Figyelt kérdés
nov. 4. 10:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez miért a nők egészsége kategória?

Egyébként részben igen. Sajnos tudom.

nov. 4. 16:17
 2/6 A kérdező kommentje:
És te hogy próbáltad helyrehozni?
nov. 5. 10:06
 3/6 Phoney ***** válasza:

A legtöbb ember nem okoz magában maradandó károkat azzal, hogy néhány évig piál, főleg, ha nem idős. Meg hát nem mindegy, hogy az "évekig ittál" az mondjuk öt évig heti 5-7 este 1-2 üveg bort jelent, vagy 15 évig úgy öntöd magadba, ahogy a csövön befér.

Persze a mennyiségből sem könnyű csak úgy megjósolni, de egy átfogó vizsgálatból azért kiderül, hogy van-e maradandó egészségkárosodásod.

nov. 6. 20:37
 4/6 anonim ***** válasza:

A máj, a hasnyálmirigy fiatalon pár évig nem szenved csorbát, hamar regenerálódnak, és ha nincs velük akkor baj amikor leteszed, emiatt utána sem lesz. Én kb 3-4 évig ittam intenzíven töményeket, sokszor whiskeyt tisztán kamasz és fiatal felnőtt koromban, volt hogy heti 2-3 7 decis üveg is elment, ami 2-3 berúgást jelentett hetente, ergő egy üveg 3-4 óra alatt lement.

Voltak alhasi panaszaim, ezért elmentem gyomortükrözésre ahol volt egy enyhe gyulladás, a doki az életmódom alapján azt mondta, hogy főleg a rohamivás előbb készíti ki a nyelőcsövet, gyomrot és a beleket (de főleg a gyomrot) mint klasszikusan a májat...Azóta absztinens vagyok kb 3 éve és jól vagyok, az hogy a gyulladás ott van-e még, nem tudom, de panaszom nincs.

dec. 10. 13:51
 5/6 A kérdező kommentje:
4: és hogyan sikerült abbahagynod és nem visszaesned? mi segített ebben?
dec. 11. 11:47
 6/6 anonim ***** válasza:

5#

Tudatosult hogy káros nagy mennyiségben, kis mennyiségben meg nincs értelme mert vagy nem ér semmit, vagy elálmosít.

Ezért mivel nem voltam fizikailag függő csak pszichésen szoktam meg hogy iszok, először a töményekről szoktam le, aztán áttértem a sörre, pezsgőte, borra, vagy koktélra, aztán végül oda, hogy már csak udvariasságból koccintok egy kevéssel de csak ha kínálnak, nagyon ritka hogy az íze kedvéért megiszok egy sört, évente talán egyszer-kétszer van ilyen.

Az alkohol mindig kompromisszum, akkor is ha keveset iszol, de főleg akkor ha sokat, ha facebook bölcselkedni akarnék azt mondanám hogy fontos rendszerezni hogy az embernek mire van szüksége az életben és mire nincs, és ehhez az értékrendhez társadalmi nyomás esetén sem árt ragaszkodni (azaz akkor sem ha tukmálják a haverok hogy igyál), az a menő ha tudod mit akarsz és mit nem, nem pedig az ha mész a fő áramlattal.Én ennek a szellemiségében tettem le.

dec. 11. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!