Mitől lehet alacsony T4 érték a laborban normál tsh mellett?
Pajzsmirigybetegség gyanúja miatt 3 havonta járok nézetni a vérképemet, de nem csináltak velem eddig semmit a dokik meg általában határértéken belül van minden, néha ugrik ki egy kicsit a tsh (6ig max).
Viszont megfigyeltem hogy míg a tsh ingadozik (0.9-től 4ig bezárólag minden is volt már), addig a t3 mindig felső tartományban van vagy kicsit magasabb, a t4 pedig az ellenkezője, mindig nagyon az alsó határérték közelében van vagy kicsit alacsonnyabb is annál.
Mitől lehet ez és mit jelenthet?
Köszönöm előre is a válaszokat!:)
"de nem csináltak velem eddig semmit a dokik meg általában határértéken belül van minden, néha ugrik ki egy kicsit a tsh (6ig max)."
Keress másik orvost. Komolyan mondom. Egy normális endokrinológusra van szükséged, mert ezek szerint, akihez jársz, az nem vesz komolyan, sajnálom.
Ugyanis nem, nem normális az ennyire ingadozó tsh, aki ezt mondja, az nem ért hozzá. Keress normális orvost, aki komolyan vesz.
Pajzsmirigy ultrahangod volt már? ATPO, reverz T3 értékeid milyenek lettek?
Nem mellesleg egy jó orvos nem vérvételi értékeket kezel, hanem tüneteket. Hiába van határértéken belül a tsh, az nem jelenti azt, hogy szubklinikailag egészséges értékeket mutat. Most mondok egy példát, lehet téged még nem érint, de teherbeeséshez 1-2 között tsh kell. Hiába lenne határértéken belül mondjuk 3.9 av vérvételen, szubklinikailag nagyon nem jó.
Ultrahangon még sosem voltam, reverz t3 eredményt még nem láttam, Anti TPO elvileg jó, 60ig jó úgy emlékszem és ilyen 48 körül volt az érték.
Pedig egy elvileg nagyon jó doki kezel, sokan járnak hozzá.:(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!