Nagyon rendszertelen még így is a menstruációs ciklusom?
26 éves vagyok, 3 éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését. Utána fél évig megjött szépen 32-33 naponta, majd hirtelen elkezdett kimaradozni a menstruációm. 55-80 naponta jött csak meg.
A vizsgálatok eredménye magas tesztoszteronszint volt, inzulinrezisztenciával (éppenhogy magasabbak az értékeim). Elkezdtem egyből az IR-nek életmódváltást (nem vagyok egyébként kifejezetten túlsúlyos, 164 cm és 58 kg), amelynek köszönhetően (vélhetően) elkezdett rendeződni a ciklusom.
Viszont azóta sem mondható rendszeresnek. Az elmúlt időszakban ilyenek voltak a ciklushosszaim:
28-31-37–32-37-39-33-28-33-30
Érzékelem, tudom, hogy ez még így sem jó, de az elmúlt 2 évem csak arról szólt, hogy orvsotól orvosig járok, de nem jutok 1-ről a 2-re, hogy mit lehetne még változtatni, illetve, hogy mi az oka ennek a szabálytalan ciklusnak. Teljesen el vagyok keseredve.
Amit az alsó részen írsz az egy rendszeresnek mondható ciklus. A 39 nap kicsit sok de a többi totál rendben van. Az egyszeri hosszabb ciklus sem vészes. Én ezzel nem csinálnék semmit.
28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!