Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Csomót találtak a jobb mellemb...

Csomót találtak a jobb mellemben. Mennyire lehet nagy baj?

Figyelt kérdés
Pár napja mammográfiás kontrollon gyanús csomót tapintottak(kb.1,5-2 cm képlet) és láttak ultrahangon, amiből vettek biopsziát és jövő héten lesz emlő MRI. Tavaly még semmi nem látszott az emlő ultrahangon. Szerintetek egy év alatt mennyire durva dolog lehet ott? Eléggé félek. :(

okt. 20. 08:04
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
10/10 ez nagyon megnyugtató válasz volt, nagyon szépen köszönöm!❤️🫶🙏
okt. 20. 10:55
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Szia én 8 éve vagyok tünetmentes, pedig egy nagyon agresszív es nagy- 4 és fél cm- es- daganatom volt. Tudom, hogy ez a két hét a legrosszabb, de a példám is bizonyítja, hogy a mellrák nem halálos ítélet. Még annyi, hogy 39 éves voltam ekkor, felvettem a kemókat meg egy évig injekciókúrát kaptam.
okt. 20. 12:50
 13/29 A kérdező kommentje:
12/12 nagyon biztató, jobbulást kívánok neked is, köszönöm!❤️🫶🙏
okt. 20. 12:54
 14/29 anonim ***** válasza:
Neked is kitartást és legyél optimista!
okt. 20. 13:17
 15/29 A kérdező kommentje:
14/14 próbálok bár nem könnyű.
okt. 20. 14:52
 16/29 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

ilyenkor a legnehezebb lelkileg, a várakozás, a bizonytalanság.

Én is átéltem ezt, és még rengeteg sok-sok nő.

Az emlőrák gyakori betegség, de időben felfedezve nagyon nagyon jó eséllyel gyógyítható. Rengetegen vagyunk gyógyultak, és aki esetleg áttéttel érintett, ma már az ő számukra is modern kezelések léteznek, a betegséget egy hosszan tartó, krónikus betegséggé szelidítve, amivel együtt lehet élni.

(A hónalji nyirokcsomó az nem áttét, hanem lokális kiterjedés, de ez most mindegy.)

Gondolom, nem tudod, hogy annak idején a nagyidnak milyen típusú volt a betegsége. A nők kb. 10 %-ánál lehet örökletes genetikai érintettség, de ezt majd az orvosok elmondják. Többféle típusa van a betegségnek, többféle kezelési móddal, az a fontos, hogy hallgass az orvosokra, és ne dőlj be az ún. "alternatív" baromságoknak, amit valamelyik hozzászólásban ajánlott valaki.

Meggyógyulni a hivatalos orvosi kezelések által lehet.

Amíg vársz az eredményre, próbálj meg kikapcsolódni, relaxálni, pihenni, (tudom, hogy ezt könnyű mondani, és nehéz megtenni.)

Ha kérdésed lenne a betegségről, írj nyugodtan.

okt. 21. 22:27
 17/29 A kérdező kommentje:
16/16 Nagyon szépen köszönöm, írtam privátban.
okt. 22. 05:30
 18/29 anonim ***** válasza:
Írd meg majd az eredményed, kívánom hogy minden rendben legyen! Drukkolok. Nyugi ❤️
okt. 27. 00:15
 19/29 A kérdező kommentje:
18/18 Meg fogom, és köszi! ❣️
okt. 27. 05:34
 20/29 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Köszönöm, akik drukkoltak, sajnos rosszindulatú a dolog, kedden megyek sebészhez vele, a leleten sok minden van, amit még értelmeznem kell majd. De időben vagyok, így remélem, hogy nem lesz akkora nagy dráma. Vigyázzatok magatokra! 🙏❤️
okt. 29. 04:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!