Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menopauza vagy miez?!

Menopauza vagy miez?!

Figyelt kérdés
Anyukám 55 és fél éves koráig menstrualt kb most egy fel éve mar csak pecsetel,egyik hónapban van másik honapban nincs. Eltűnt 4-5 hónapra tegnap erősen megjött neki. Ez normális ilyenkor?! Vagy mikortól lehet mondani ha nincs menstruacio akkor utána bajt jelez?! Vagyis mikortól számít menopauza hány hónap után jelez bajt a vérzés vagy hogy van ez?! Nagyon felek hogy van vlmi baj és nem megy orvoshoz hiába eroltetem. Kb tavaly óta klimaxol kimarad 3 hónapra van egy kicsi máskor elmúlik. Mikortól gond ez vagy meddig nem kell menstruacio?! Tapasztalatok ??
okt. 12. 06:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Pattog a libikóka, ez ilyen.
okt. 12. 06:56
 2/5 A kérdező kommentje:
És mennyi ido kell ahhoz hogy azt mondhatja hogy elhagyta? Egy ev? Vagy mennyi? Általában ? Ha bajt jelez?
okt. 12. 07:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nehéz megmondani. Van aki néhány hónap alatt túlesik rajta, van akinél éveken keresztül tapasztalni. Ha jár nőgyógyászhoz, rendszeresen csinálnak rákszűrést, nőgyógyászati UH-t(!), ez nagyon fontos, mert pl. a petefészekdaganat, méhtestdaganat kiszűrésére ez alkalmas, akkor jó eséllyel nincs baja.
okt. 12. 09:50
 4/5 anonim ***** válasza:
12 hónap menstruacio nélkül után mondható ki a menopauza
nov. 13. 13:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezen kívül lehet csinálni petesejt számláló vizsgálatot belső (vaginális) ultrahanggal, illetve hormonvizsgálat vérvétellel is kimutatja a nem tudom, milyen hormon szintjét.

Nem tudom, hogy Magyarországon csinálnak-e ilyeneket, hormonvizsgálatot biztosan, én külföldön élek, és erre a két vizsgálatra küldött el a nőgyógyász professzorom, akihez járok évente általános ellenőrzésre, ahogy a bolygónk minden egyes nőjének kéne évente járnia az első menstruáció óta, szinte végtelen számú női betegség van sajnos, amelyek nagy része csak akkor tűnik fel, amikor már visszafordíthatatlan károkat okozhatnak, és netán életveszélyesek is.

Szerintem nincs nő a világon, aki élvezné a nőgyógyászati vizsgálatokat, én is utálom, gyűlölöm, ám néhány női betegség történet megismerése "csak" teljes szaporítószervek eltávolításával vagy halállal végződők számomra azt a konklúziót hozták, hogy inkább kis szenvedés évente egyszer, mint fölösleges aggodalmak, és minden szakember, orvos és volt beteg szerint is minél hamarabb felfedezett egy rendellenesség, annál nagyobb eséllyel gyógyítható is, szóval nőgyógyászhoz évente!

Engem még a magán nőgyógyászom is csak azzal a feltétellel fogadott, hogy megbeszéltük, hogy évente látogatom, aztán külföldre költözésem óta állami nőgyógyászhoz kezdtem járni (remélvén, hogy kevésbé traumatikus, mint egy magyar állami, legalább is akinél én voltam: dohányszagú, alkoholszagú, durva, nem kedves ember, 18 évesen pláne sokkoló volt először nála, utána nekem is mondhatta volna bárki, hogy évente menjek vissza hozzá, miatta senkihez nem mentem volna, pedig tényleg érdemes. Életet menthet!

nov. 27. 05:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!