Menopauza vagy miez?!
Ezen kívül lehet csinálni petesejt számláló vizsgálatot belső (vaginális) ultrahanggal, illetve hormonvizsgálat vérvétellel is kimutatja a nem tudom, milyen hormon szintjét.
Nem tudom, hogy Magyarországon csinálnak-e ilyeneket, hormonvizsgálatot biztosan, én külföldön élek, és erre a két vizsgálatra küldött el a nőgyógyász professzorom, akihez járok évente általános ellenőrzésre, ahogy a bolygónk minden egyes nőjének kéne évente járnia az első menstruáció óta, szinte végtelen számú női betegség van sajnos, amelyek nagy része csak akkor tűnik fel, amikor már visszafordíthatatlan károkat okozhatnak, és netán életveszélyesek is.
Szerintem nincs nő a világon, aki élvezné a nőgyógyászati vizsgálatokat, én is utálom, gyűlölöm, ám néhány női betegség történet megismerése "csak" teljes szaporítószervek eltávolításával vagy halállal végződők számomra azt a konklúziót hozták, hogy inkább kis szenvedés évente egyszer, mint fölösleges aggodalmak, és minden szakember, orvos és volt beteg szerint is minél hamarabb felfedezett egy rendellenesség, annál nagyobb eséllyel gyógyítható is, szóval nőgyógyászhoz évente!
Engem még a magán nőgyógyászom is csak azzal a feltétellel fogadott, hogy megbeszéltük, hogy évente látogatom, aztán külföldre költözésem óta állami nőgyógyászhoz kezdtem járni (remélvén, hogy kevésbé traumatikus, mint egy magyar állami, legalább is akinél én voltam: dohányszagú, alkoholszagú, durva, nem kedves ember, 18 évesen pláne sokkoló volt először nála, utána nekem is mondhatta volna bárki, hogy évente menjek vissza hozzá, miatta senkihez nem mentem volna, pedig tényleg érdemes. Életet menthet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!