Ovulaciom van es egesz nap nedves a bugyim Miert?
Méhnyaknyáknak hívják, termékenységet jelez. Teljesen normális. Használj tisztaságit, ha zavar.
Az a funkciója, hogy "tárolja" a spermiumokat, na meg feljuttatja őket a jó helyre, életben tartja őket, amíg megérkezik a petesejt, hogy létrejöhessen a terhesség.
Valakinek 1 héttel már jelentkezik az ovuláció előtt. Valakinek 1-3 nappal előtte. Sőt, valakinek még 1 nappal ovuláció után is (ennek hormonális oka van).
Önmagában nem igazolja, hogy aznap/másnap ovulálsz is, ne vonj le belőle ilyen fix következtetést.
3-ast annyiban kiegészíteném, hogy bár az ovu pontos idejét még egy ovulációs teszt sem feltétlen mondja meg az időablak miatt, az ovulációs tünetek tapasztalása kifejezetten jó esély arra, hogy az ekkori együttlétekből várandósság legyen, hiszen a test "jelez", hogy na most vagy soha. Sokan 1 hétig, 3-4 napig tapasztalják ezeket a tüneteket, legalább 2x érdemes együtt lenni a tünetek alapján is legaktívabb időszakban, mert a spermiumok 3-5 napig is elélnek a petesejtre várva. Szerencsésebb tehàt, ha már "lesben állnak" amikor, a jelek alapján valamikor megtörténik az ovuláció.
Közeli ismerősöm nincs, akinek pusztán a jelek figyelésével és arra időzített együttlétekkel 1. Vagy 2. Ciklusra nem jött volna össze a baba (ők se tudhatták az ovu pontos napját). Persze, nem mindenkinek működik ilyen jól a termékenysége, itt alapvetően normál súlyú, semmilyen káros szenvedélynek nem élő női ismerőseimre gondolok, akik 27-33 éves koruk között estek teherbe. Akik ennél később; nekik is belefért az 1 éves ablakba a baba, csak kicsit többet kellett rá várni, idősebben tőbb az anovulációs ciklus, nem elég jó minőségű sejtek a szülők részéről...
Röviden azért hoztam példákat, mert emiatt fontos lesz, hogy ennyire látványos az ovulációs ablakod, segíteni fog. Nekem az esetek 90%-ban csak akkor van spontán vizsgálható váladékom, ha felnyúlok. Együttlét alatt csak ilyenkor nem vagyok száraz az elején, minden mas időszakban nagyon hangulatba kell hozni, vagy egyenesen kell a síkosító. Szóval ebből az eltérésből egyértelmű nekem, hogy aktív ablakban vagyok. Egy picit irigylem azokat a nőket, akiknek ezzel nincs nehézségük. Én komolyan àt kellett beszéljem a pàrommal, hogy ez a biológiám hibája, nem annak, hogy a szexuális életünk rossz, vagy vele lenne baj.
Ezt is azért mondom, mert irgalmatlan sok kínlódás elkerülhető lenne a szexuális életünk során ha 1: ismernénk magunkat 2: elmondanának a párunknak mi a helyzet velünk, úgy amúgy. Menzesz előtt nincs olyan Isten, hogy reggel felkelt, és legyen egy menet, legyen hozzá energiám, meg kedvem. Egész nap aludnék a progeszteron miatt és vágy sem igazán van. Ezt mind elmagyaráztam neki. Máskor meg ez is megy, mert akkor nem úgy vannak a hormonok.
Azt el tudom képzelni, hogy tablettát szedő nőknél a libidó is hasonló szintű végig, meg az érzelmi-energetikai állapot. De amíg heti szinten borul minden... a páromnak van türelme, nekem kevesebb van magamhoz. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!