Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hashimoto-m van, érdemes...

Hashimoto-m van, érdemes lenne elkezdeni a gyógyszeres kezelést, ha babát szeretnék?

Figyelt kérdés

A TSH szintem 3 havonta ellenőrizve van, kb. két éve folyamatosan 2,5-2,6 az értéke, jelenleg még nem állok gyógyszeres kezelés alatt, magától lett ilyen alacsony (életmódot váltottam, de tudom, hogy ez a gyógyszeres kezelést nem helyettesíti).

Amiért megfordult a fejemben a gyógyszer, hogy a férjemmel 2 éven belül szeretnénk kisbabát (még nem ,,próbálkozunk"), és ahhoz, ha jól tudom, ez az érték magas. Az endokrinológusom szerint viszont még ne szedjek gyógyszert, mert felesleges, jól megy a szinten tartás.

A nőgyógyászom véleményét is kikértem, szerinte viszont igen (ciklusom 28 napos, nem szokott késni, kb. másfél éve így beállt).

Én egyre inkább hajlok a gyógyszer felé, mert nem szeretnék az utolsó pillanatra hagyni semmit, vagy netalán túl későn elkezdeni a kezelést.

Mi a véleményetek, volt valaki hasonló cipőben?

Ha én ragaszkodom hozzá, akkor az endokrinológus ír fel gyógyszert, vagy keressek fel másik orvost?

szept. 30. 17:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Ideálisan a teherbeeséshez 1 körüli TSH érdemes, de minimum menjen 2 alá. Mégis sokan esnek teherbe magasabb értékkel, önmagában nem a TSH a gond, hanem ha gyulladás van a szervezetben, vagy ha van IR (pajzsmirigy betegséggel gyakori), vagy ha hormongond társul (AMH gond, ösztrogén dominancia stb).

Tehát az a gond, ha pajzsmirigy betegség mellett más is felüti a fejét (hormonális gond, PCOS, mellékvese gond stb), az nehezíti a teherbeesést. A pajzsmirigy a hormontengelyünk fontos része, másra is hatással van a szervezetben.

Ha amúgy egészségesnek érzed magad, nincs ciklus gond, nincs erős hajhullás, pattanások stb, akkor kezdjetek el próbálkozni, amikor készen álltok rá. Én a helyedben fél évig próbálkoznék, és ha ezalatt nem sikerül, irány az endokrinológus, nézzen rá, írjon fel gyógyszert, kérd meg.

Nekem az endokrinológusom gyógyszeréssel levitte 0,9-re, majd fel 2,1-re (eredetileg 4,5 volt), azt mondta, hogy nem baj, ha 1 fölé megy, teljesen mindegy, nem ezen fog múlni, ha nem esek teherbe.

szept. 30. 21:51
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Akkor lehet, hogy mielőtt a gyógyszerhez nyúlnék, megpróbáljuk, hátha… :)

szept. 30. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!