Ha az ibuprofentől megy a hasam akkor is érdemes itthon tartani?
Kétfajta fájdalomcsillapítóm van itthon: paracetamol és ibuprofen.
De utóbbival kapcsolatban észrevettem, hogy hasmenést kapok tőle.
Van valami fontos különbség a kettő között?
Vagy odaadhatom rokonoknak az ibuprofent és elég ha paracetamolt tartok itthon?
Ha hasmenést okoz az ibuprofen, akkor az nálad egy mellékhatás sajnos. Innentől kezdve jobb, ha inkább nem szeded és maradsz a paracetamol tartalmú készítményeknél. Lázra, fájdalomcsillapításra teljesen megfelel. A gyógyszertárban ezen belül is többféle van, ki kell tapasztalnod, hogy neked melyik válik be a jobban, illetve lehet konzultálni házi orvossal vagy a gyógyszerésszel, mert van fájdalomra pl. diclofenák tartalmú készítmény is, de az csak fájdalomcsillapításra szolgál.
Én nem feltétlenül vagyok híve, a másoknak tovább adni a gyógyszert, mert nem egyforma senki szervezte, nem tudhatjuk, hogy rokonod szedett-e már.
Ha szedett és ismeri az ibuprofent, akkor végül is nincs akadálya.
Érthető.
Egyelőre inkább netes forrásokból tájékozódnék a kettő közötti különbségekről, mert külföldön élek és a helyi nyelvet nem beszélem elég jól ehhez. (Angolul élem az életem itt. Amit meg a gyógyszerész nem beszél kellően jól.)
Akkor maradok a paracetamolnál.
Ha valami más hasznos dolog eszedbe jut, szívesen olvasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!