Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Aggódon kellene amiatt hogy...

Aggódon kellene amiatt hogy egy éve nem szedtem megfelelően a fogamzásgátló tablettát?

Figyelt kérdés
Most láttam egy videót amiben egy férfi arról beszél hogy próbálja meg ugyanabban az időpontban bevenni a fogamzásgátló tablettát, mert nagyon megemeli a vérrög képződés esélyét, sokszor zsibbad a lábam, eddig nem adtam neki sok figyelmet, sokszor van, hogy a kislábujjam is zsibbad, a fogamzásgátlót úgy szedtem, hogy 14:00 kor, amikor meg nappalos voltam, akkor meg 17:00, vagy random más időben, eddig nem tudtam, hogy a trombózis olyan veszélyes, hogy sejtelhalást is okozhat stb stb, előfordult màr hogy néha nem vettem be ezért pótoltam mondjuk ilyen ejfelkor, vagy reggel, mit tegyek? Nem hiszem, hogy most trombozisom van
szept. 30. 12:37
 1/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
Most akkor férfi vagy nőről beszélünk? Megnövelheti a trombózis kockázatát a tabi, de ha az van, akkor azt észre veszed az tuti. Ezért kell kontrollokra járni, ahol ellenőrzik ezt időnként. A pontos szedést meg sajnos be kell tartani.
szept. 30. 14:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát de előfordul ha az ember nem veszi észre, a férfi helyett orvost akartam írni, csak véletlen írtam ezt, mert kétségbe estem, lényeg, hogy szabálytalanul szedtem eddig a fogamzásgátló tablettámat, nő vagyok igen, azt hittem, hogyha szabálytalanul szedem akkor max egy pàr százalékkal nagyobb az esélye, hogy teherbe essek, nem hittem hogy megnövelem a trombózis veszély kockázatát, ezért rettegek
okt. 1. 11:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Minden nap 12 órán belül kell bevenni. Magyarul ha általában délben veszed be akkor reggel 6 és este 6 óra között célszerű szedni. Ennyi. Ne aggódj mindenen.
okt. 1. 22:21
 4/6 A kérdező kommentje:
Progeszteron tartalmú fogamzásgátlót mindig ugyanabban az időpontban kell bevenni, legalábbis ez volt a beteg tájékoztatón, de ha nem veszem be akkor még 10 órán belül pótolhatom, vagy valami ilyesmi, de már nem aggódok, csak ráparáztam, szimplán az volt bennem, hogy ennyire óvatlan voltam egy ilyen komoly betegséggel szemben, ami akár végtagok elvesztéséhez is vezethet, nekem ez hatalmas trauma volt, mert rettegek ettől
okt. 2. 23:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Jó nagy trauma lehetett ha ennyire szrtál rá. Én mindig pontosan szedtem a fogamzásgátló tablettát (pedig nálam szimplán a terhesség megelőzés volt a cél).
okt. 3. 07:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Engem annyira nem érdekelt volna ha teherbe esek, akkor ez van, most ha csak 20% esély lenne rá, de mégis besikerül akkor megtartom, soha sincs megfelelő kor és felkészültség egy babàra, ha túl korán szülöd elveszted a fiatal éveidet, ha meg túl későn akkor meg öreg leszel mire felnő, úgy voltam vele hogy védekezek de ha jönni akar hagy jöjjön, amit nem tudtam hogy ezzel hogy elhanyagoltam néha a pontos szedést nem a terhesség kockázatát növelem hanem a trombózis kockázatát, trombózisból meg nem tudtam hogy van olyan fajta amitől megkékülsz
okt. 9. 13:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!