Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kinek hány évesen jött meg a...

Kinek hány évesen jött meg a menstruációja és mennyi idő alatt állt be neki, hány év alatt lett rendszeres a ciklusa?

Figyelt kérdés

Én 10 évesen kezdtem el menstruálni, most 17 éves vagyok, nekem 7 év alatt nem állt még be, a legutóbbi menstruációm 5 napig tartott és július 26-án ért véget, azóta nincsen, pedig már ma van az ősz első napja, nekem még hét év eltelte óta is vagy kihagy egy hónapot, hogy például márciusban volt nekem, áprilisban nem jött meg, májusban volt már, és néha az is előfordul, de az ritkábban, hogy nem később jön meg egy hónapnál, hanem egy adott hónap első napjaiban ér véget, de a következőm már annak a hónapnak a végén elkezdődik, és változóan 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 napig is szokott tartani nekem egy vérzés.

Másoknak hogy volt gyerek, kamasz korában ez a dolog, hogy beálljon rendszeresre a menstruációs ciklus, hány évig tartott?

szept. 1. 14:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
81%
14 és fél éves voltam, nem emlékszem pontosan, de viszonylag hamar beállt, szerintem maximum fél év lehetett.
szept. 1. 14:19
 2/18 anonim ***** válasza:
47%
13 és fel évesen jött meg először, 2 év alatt beállt, szerintem menj el nőgyógyászhoz, 7 év túl sok idő arra hogy bealljon rendszeresre.
szept. 1. 14:20
 3/18 A kérdező kommentje:
Ohh, azta, ilyet még soha senkitől sem hallottam ezelőtt #1... hogy egy tininek nagyjából csupán 6 hónap alatt beálljon rendszeresre... azért inkább 2-3 évig tart, legalábbis akiktől eddig életemben hallottam így van átlagosan... neked komolyan, tényleg egy fél évecske alatt beállt rendszeresre a menstruációs ciklusod, biztosan jól emlékszel? :O Még sosem hallottam ilyen személyről. (': Szerintem az nem "viszonylag hamar" hanem elképesztően átlagon felüli módon gyorsan állt be neked akkor, legalábbis ahogyan én gondolom és tudom.
szept. 1. 14:32
 4/18 anonim ***** válasza:
87%

11 éves voltam, amikor elöször megjött

Kezdettöl fogva 25-26 napra beállt

Eddig kétszer maradt ki - az eredmény két gyerek

szept. 1. 14:37
 5/18 A kérdező kommentje:
És tudom #2, mindenki ezt mondja nekem körülöttem, hogy ez így már nekem nincs rendjén és 4-5 év még talán belefér, de nekem már 7 éve van menstruációm 17 éves létemre és még nagyon rendszertelen, az égvilágon semmi rendszeresség nincsen a ciklusomban és ez így már orvosolandó lenne..., viszont én mindig is szerettem sportolni, mozogni, úgy gyűlölöm a menstruációt, annyira irigy voltam minden lány osztálytársamra, MINDENKINEK később, idősebben jött meg a menstruációja, nekem bezzeg a sportszeretőnek már kis 10 évesen is kellett szenvednem vele amikor még fel sem fogtam rendesen, hogy most pontosan mi is ez a dolog..., már alsó tagozaton is volt, hogy amiatt nem vehettem részt tesi órán, ülnöm kellett ritkán amikor túl erős volt, hogy vele együtt tesizzek, mindig annyira örülök amikor késik, szeretem azokat a hónapokat amikor nincsen és kimarad nekem, és azokat is amikor csak 3-4 napig tart és nem több napig, senki nem ért meg engemet, de én érzem és tudom biztosan, hogy komolyan gondolom azt, hogy soha sem lesz gyerekem, sosem fogok vágyni gyerekre, ezért is teljességgel haszontalan és felesleges dolog számomra a menstruáció, és olyankor annyira borzasztó amikor miatta nem tudok részt venni testnevelés órán vagy úgy egyébként nem tudok úgy mozogni. /:
szept. 1. 14:45
 6/18 anonim ***** válasza:
67%

Bocs, de ha nem számolod ki napra, akkor lehet egy normális 35 napos ciklusod is akár.

Nekem 14 évesen volt az első, 3 évig mindenhogy is jött, aztán 17 éves koromtól 25-26 napos ciklusokkal, elég hosszú, akár 7 napos vérzésekkel. Stresszre néha megbolondul, de max 1-2 ilyen alkalom akad évente.

szept. 1. 15:30
 7/18 anonim ***** válasza:
51%
Kérdező kehellyel tudsz biztonságosan sportolni
szept. 1. 16:47
 8/18 anonim ***** válasza:
90%
13 évesen jött meg a lányomnak a menszesze, a második 29. napra jött meg, azóta is rendszeres. Nekem 14 évesen jött meg, az első hónaptól rendszeres volt nekem is. Úgyhogy ilyen is van.
szept. 1. 18:57
 9/18 A kérdező kommentje:
#7 Sajnos a kehely nem a legjobb megoldás, legalábbis számomra nem, nekem viszonylag az átlagosnál szűkebb a hüvelyem, betenni rossz lenne és úgy egyébként is számomra az kellemetlen érzés lenne, ha ott lenne, még a tampont sem viselem el, számomra nem jó érzés, csak a betétek megfelelőek, kényelmesek számomra.
szept. 1. 20:35
 10/18 anonim ***** válasza:
50%
#9 betétből melyik/melyek váltak be amúgy, kérdező?
szept. 1. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!