24 évesen mennyire oké hogy nincs rendszeres
menstruációm?
Figyelt kérdés
Mielőtt belemennénk a részletekbe már a 3. orvost váltottam ez miatt, de mindenki azt mondja hogy ez nem gond ez oké. Voltam már kb mindenre kivizsgálva pl.: PCOS, pajzsmirigy alulműködés, stb... de egyiknél sem jött ki semmi gond. Már 16 éves korom óta van menstruációm, de volt tavaly olyan hogy egy 3 hónapig rendszeresen megjött aztán megint egy jó ideig nem. Legutóbbi menstruációm 3 és fél hétig tartott pár hónapja, de csak az első 3- 4 napban volt erős vérzés aztán csak pecsételős vérzésem volt.
Különben teljesen egészséges vagyok, fogamzásgátlót régi rossz tapasztalatok miatt nem szedek a szexet óvszeres védekezéssel oldjuk a párommal. Viszont már elgondolkodtam azon, hogy a későbbiekben ha gyermeket szeretnék ez a menstruációs gond nem e okoz majd problémát. Eddig mint írtam 3 orvos is azt mondta, hogy nem gond és ha gyermekre kerülne a sor akkor majd segítenek.
Jaj azt még hozzátenném, hogy azért kérdezek itt mert már nem tudom hogy kihez forduljak ebben az ügyben.
aug. 26. 17:47
2/13 anonim válasza:
Egyetértek az orvosokkal, ez oké.
aug. 26. 17:47
3/13 A kérdező kommentje:
Ez tényleg oké? Mert én valahogy nem akarom ezt elhinni. Ne értsd félre, de akkor így a későbbiekben hogy tudnak majd segíteni ha gyermeket szeretnénk?
aug. 26. 17:49
4/13 anonim válasza:
Endokrinológushoz mennék vele. Előbb tetetném rendbe a hormonháztartásomat és csak az után kezdenék el gondolkodni azon, hogy gyereket szeretnék. Mert az nem válasz, hogy "majd ha akarsz, akkor megtömünk hormonnal, vagy csinálunk neked petricsészében". Legalábbis, nem olyan válasz, amit én el tudnék fogadni.
aug. 26. 17:50
5/13 A kérdező kommentje:
Mint írtam már nagyon sok orvosnál voltam, a hormonaimmal is állítólag minden rendben. Arra vezették vissza hogy 16 évesen volt egy meghatározó stresszforrás az életemben és ez miatt lehet ez, de nemhiszem hogy az eddig kitartana. Hisz eltelt már 8 év és pszichésen is már jól vagyok.
aug. 26. 17:54
6/13 anonim válasza:
Nem vagyok orvos, egészségügyis sem, de én ezt nem találom normálisnak.
aug. 26. 17:57
7/13 anonim válasza:
Nincs extrém túlsúlyod? Nem sportolsz? Nem vagy sovány? Ezek mind befolyásolhatják a hormonháztartást. Hiába mondják a nőgyógyászok, ez így nincs rendben! Mikor voltak utoljára nézve a hormonjaid?
aug. 26. 18:13
8/13 anonim válasza:
Sokszor van, hogy a terhesség rendezi ezeket a problémákat. Ha komoly orvoshoz mentél, nem borravalót nyomtál az első kézfogásnál, akkor valószínűleg nem befolyásoltad őket.
Ha még biztosabbra karsz menni akkor valamelyik egyetemi endokrinológiai/nőgyógyászati rendelésen tehetsz még próbát.
aug. 26. 18:16
9/13 anonim válasza:
8. Persze, lehet ez egy kifogás, mert nem akarsz még gyereket, vagy nem akarod a párodat ...
aug. 26. 18:19
10/13 anonim válasza:
Van ilyen. A tágabb családban is volt. Gyerekek is lettek. Bár a másodiknál nevetve mesélte, hogy csak három hónap kimaradás után, és egyéb jelekből kezdett gyanakodni, mondván ennyi szünet neki a normálisba tartozik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!