45 évesen rendszeres a menstruációd?
nekem 24 napos ciklusaim vannak, kíváncsi vagyok ez mennyire átlagos..
Az orvos csak legyint, h normális ez már
Nem szoktam számolni s felírni a dátumot, de huszonpár nap lehet, ami teljesen normális. 42 leszek hamarosan. 30 éve hasonló hosszúságú a ciklusom, persze ez-az képes változni (pl. a vérzés erőssége), ami szintén normális.
Mi az, hogy "normális ez már"? Akármikor lehetnek 24 napos ciklusok, egészen fiatalon is... A 28 nap mindössze az átlag, de több nap eltérés is teljesen normális, az egész termékeny élet folyamán, legjobb tudomásom szerint.
Nem ilyen egyszerű. Sokaknál előfordul, hogy rövidül a ciklus, kevesebb lesz a konkrét vérzéses napok száma, csökken a kiürülő folyadék mennyisége. De ez nem törvényszerű.
És akárhogy is, de 21 napnál rövidebb ciklus már problémát jelezhet, nem csak női nemi hormonokkal kapcsolatosat, hanem pl. pajzsmirigyet is. Az pedig nem játék.
Nem tudom, annyira nem értek hozzá. Logikus lenne, de a hormonrendszerünk olyan bonyolult, meg minden összefügg mindennel, hogy azt is simán el tudom képzelni, hogy mindenkinek van kisebb-nagyobb pm-problémája, akinek rövidül a ciklusa.
Én a helyedben "biztos, ami biztos" alapon utánajárnék adott esetben (tehát ha 21 nap alá csökken), ez mindössze egy vérvételt jelent. (Viszont a mai tudásommal már nem hagynám annyiban, ha a TSH normál értékű - ez esetben TB-alapon nem vizsgálnak tovább, pedig az esetek legalább 10%-ában kellene.)
Rengeteg mindentől függ, de biztos vagyok benne, h számít.
Volt olyan akinek elmúlt és mikor lett újra párja visszatért.
Persze nem fiatalon történt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!