Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha nincs rendes menstruációm...

Ha nincs rendes menstruációm akkor segítség nélkül nem is lehetek terhes?

Figyelt kérdés
14 éves koromban jött meg az első. 2 évvel ezelőtt voltam nőgyógyásznál, mert nagyon rendszertelen volt. Azt mondta az orvos, hogy nem elég fejlett a méhem. Először kellett szednem egy olyan hormont ami megindította a menstruációmat, azért hogy a fogamzásgátlót el tudjam rendesen kezdeni. Fél évig szedtem, addig percre pontosan megjött a vérzésem. Na már most mivel barátom nem volt, nem akartam évekig gyógyszert szedni csak azért hogy pontos legyen a vérzésem, így abbahagytam a tabletta szedését. Az orvos is ezt tartotta jó megoldásnak. A tabletta abbahagyása után 3-4 hónapig még minden rendben volt, utána viszont ismét elmaradt a menstruációm. Azóta látott más orvos is, nem akarnak hormonokkal tömni ilyen fiatalon, így igazából változatlan a helyzet, tehát nem igazán van vérzésem. Pecsételő van ugyan, mondjuk a tabi szedése előtt is volt, amíg szedtem a gyógyszert addig nem és most ugye megint van minden hónapban. Ami engem érdekelne jelenleg az az, hogy nekem gyakorlatilag nincs peteérésem gyógyszer szedése nélkül? Tehát mondjuk ha lenne valakivel szexuális kapcsolatom és nem védekeznénk akkor sem tudnék teherbe esni?
2010. nov. 2. 18:23
 1/3 anonim ***** válasza:
nem tudom, talán ilyen sárgatest hormont vagy mit kell szedni, homeopátiás gyógyszert, de az is lehet, hogy hülyeséget mondok. Valami ilyet hallottam.
2010. nov. 2. 18:44
 2/3 anonim ***** válasza:

A fejletlen méhed, vagy a peteérés hiánya miatt nincsen menstruációd? Ha te sem tudod, kérdezd meg az orvosod.

Ha nincs peteérésed, akkor spontán valószínűleg nem fogsz teherbe esni.

A fejletlen méh nem tudom mennyiben befolyásolja a gyermekvállalást.

De átérzem a helyzeted, tudom mennyire szar, mert én sem menstruálok:(

Bár még nem szeretnék babát, de nagyon félek, mi lesz később:(

Iszonyatosan szar olyan kérdéseket olvasni is, amiben menzeszről van szó...mindig csak azt látom, hogy a lányok panaszkodnak, hogy fáj, szeretnék eltolni stb...én meg elég sok mindent megadnék, hogy normális legyen:(

2010. nov. 2. 18:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy bármikor megérhet egy pete. A fajfenntartás érdekében csodákra képes az emberi szervezet, az orgazmus hatására bármikor megérhet egy pete.

Tehát kell védekezned, mert van esély a terhességre.

Unokatesómnak azt mondták, soha nem lehet gyereke természetes úton, bár neki PCOS-ja van. Nem védekezett, teherbe esett, elvetélt (kórház, vetélés befejezése, vagyis abortusz).

2010. nov. 2. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!