Lehet PCOS beteg, ha vékony vagyok?
Gyorsan zsírosodó hajam és zsíros bőröm van. Más tünetem nincs.
Vékony vagyok, nem szőrösödök, nincs hasi hízás.
Fogamzásgátlót szedek 4 hónapja, de semmit sem javult a hajam és a bőröm. (Nem emiatt szedem) Ha nincs rá hatással a fogamzásgátló, akkor nem valószínű, hogy hormonok okozzák a zsírosodást?
Ahogy az első írta, pontosan, 2 feltételnek kell megfelelni a PCOS-hez a 3 Rotterdami kritériumból. PCOS-t vagy ultrahang vizsgálattal + vérvétellel lehet igazolni.
Valószínűleg más áll a zsíros haj és bőr hátterében. Voltál már esetleg hajgyógyásznál, hogy nézze meg kamerával a fejbőröd? Ő ki tudja elemezni. Illetve az arcbőröddel kozmetikusnál?
Lehet, hogy csak nem jó a hajápolási és bőrápolási rutinod, nem jó termékeket használsz, nem a haj/bőrtípusodnak megfelelőt.
Lehetsz.
Viszont, ha csak annyi tüneted van, hogy gyorsan zsírosodik a hajad meg zsíros a bőröd, akkor valószínű, hogy más gondod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!