6,9-es koleszterin mennyire magas 21 évesen?
Nem vagyok elhízva, egészségesen étkezem, vékony vagyok, sportolok, és mégis évek óta magas a koleszterinem, és folyamatosan emelkedik is a szint.
Mennyire veszélyes az ilyen magas érték 21 évesen? Erre már muszáj gyógyszert szedni?
21L
Magasabb, mint a normális, nem extrém mértékben, de valamivel magasabb.
Többi családtagodnak is magasabb?
Miquel, ne haragudj, de ez hülyeség.
Az egy dolog, hogy a máj termel koleszterint, ez rendben is van, viszont a táplálkozás során mi magunk is beviszünk - adott esetben akár nem kis mennyiséget - belőle, ami igen is eredményezhet magas koleszterinszintet, ami káros, mert bizonyítottan egy sor betegség rizikófaktora.
Ezt nem a gyógyszergyárak találták ki.
A 6,9-es koleszterinszint nem épp a legideálisabb egy 21-es éves fiatal lánynak, aki elmondása szerint egészségesen étkezik, sportol és többszörös ellenőrzés után is magas neki.
Valamilyen örökletes tényező is állhat a háttérben, ezért kérdeztem a családi előfordulást, de lehet akár csökkent pajzsmirigyműködés is.
Nincs pánikra ok, de azért szerintem érdemes azért utánajárni a dolgoknak, megkérdezni a kezelőorvost.
Miquel talán erre gondolt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!