SOS đ©žlett a hĂłfehĂ©r lepedĆ a sajĂĄt rokonaim apartmanjĂĄban(!)?
Sziasztok. Rokonaink apartmanjĂĄba jöttĂŒnk nyaralni csalĂĄdostul, mi kaptuk a privĂĄt rĂ©szleget, ahovĂĄ vendĂ©gek nem is jöhetnek, csak a tulaj csalĂĄdja Ă©s mi. Ăn kaptam meg a fiĂș unokatestvĂ©rem szobĂĄjĂĄt/ĂĄgyĂĄt (Ćk nincsenek most itt), Ă©s mikor mĂĄskor, ha nem ilyenkor jön meg, Ă©s a hĂł fehĂ©r lepedĆ szĂ©lĂ©n lett kĂ©t pici folt (nem alvĂĄs közben törtĂ©nt, hanem valĂłszĂnƱleg nem vettem Ă©szre hogy ĂĄtĂĄzhattam, Ă©s leĂŒltem az ĂĄgy szĂ©lĂ©re) kĂ©sĆbb lĂĄttam meg, sokkot kaptam mikor meglĂĄttam, egyenlĆre letakartam takarĂłval, de ez nem volt elĂ©g, mert a kistestvĂ©rem valahogy kiszĂșrta, Ă©s jĂł hangosan szĂ©tkĂŒrtölte a csalĂĄd tagjainak, hogy milyen folt van az ĂĄgyamon (Ć mĂ©g nyĂlvĂĄn nem tudja hogy mi ez) Ă©pp a fĂŒrdĆben voltam, (termĂ©szetesen akkor is ezzel kellett foglalkozni) jöttem ki, mĂĄr anyĂĄm azzal a tipikus fejĂ©vel nĂ©zett rĂĄm, mint amikor ez valamiĂ©rt szĂłba jön, Ă©s mĂĄr Ă©gett a pofĂĄm, azt hittem ott helyben elsĂŒllyedek, mĂĄr mikor meghallottam kistesĂłmat. Nagyon fĂ©lek hogy mi lesz majd ha haza megyĂŒnk. Ăszre fogjĂĄk venni, hogy milyen lett a lepedĆ. Vajon ki fog belĆle jönni? Teljesen elrontja az egĂ©sz nyaralĂĄsomat, hogy ezzel kell foglalkozni, illetve azon stresszelek, hogy mi lesz a következmĂ©nye ennek a lepedĆs dolognak. Biztos nem lesznek mĂ©rgesek, de borzasztĂłan kĂnos lesz az is biztos (ha mĂ©g eddig nem volt az elĂ©ggĂ©) JĂł nyĂlvĂĄn le fogjĂĄk cserĂ©lni a lepedĆt, de mi van ha többen is megtudjĂĄk, meg mi van ha nem jön ki? NyĂlvĂĄn nem is Ă©n lennĂ©k, csak velem fordul ilyen elĆ, de ha mĂ©g kistesĂłm nem jelenti ki, mĂ©g az is jobb lenne, mert Ăgy most pl anyĂĄm is tudja hogy đ©ž Ă©s nagyon Ă©gĆ. MĂĄr az ahogyan rĂĄm nĂ©zett, azt hittem elsĂrom magam, Ă©s mĂ©g el is sĂŒllyedek szĂ©gyenemben. Szerintetek mi fog törtĂ©nni? Illetve ha mĂĄr itt tartunk, szerintetek normĂĄlis, hogy mostanĂĄban nagyon nagy mennyisĂ©gben jön? JĂł, nem olyan nagyon brutĂĄlis, de eddig minden ĂĄtĂĄzott ami rajtam volt (kĂvĂŒlrĆl nem lĂĄtszĂłdik szerencsĂ©re), pedig mindig hasznĂĄlok tampont, Ă©s napi szinten kb 2 mini 24 Ăłra alatt meg is telik. (TehĂĄt Ășgy kĂ©pzeljĂ©tek el, hogy mĂĄr pĂĄr ĂłrĂĄja bennem van, Ă©s konkrĂ©tan folyik a đ©ž, Ă©s muszĂĄj kicserĂ©lnem, kĂŒlönben mĂ©g jobban beĂĄzok, szerintetek ez normĂĄlis?
Könyörgöm, valaki könnyĂtse meg a lelkemet a törtĂ©ntekkel kapcsolatban.
Mosd ki a lepedĆt! Gondolom vĂz, szappan van az apartmanban... Szerintem 10 emberbĆl 9 ezt csinĂĄlnĂĄ kĂ©rdĂ©s nĂ©lkĂŒl...
Mi ezen olyan baromi nehéz??
2 mini tampon 24 óra alatt?? Cseréld sƱrƱbben, 3-6 órånként, miért kell megvårni, hogy åtåzz?
A lepedĆbĆl hideg vĂzzel gyorsan ki kellene öblĂteni, legalĂĄbb a vĂ©res rĂ©szĂ©t.
A mini tamopon meg kicsi. Vegyél nagyibb méretet.
Ezzel a megfogalmazĂĄssal, meg regĂ©nyhosszĂșsĂĄgĂș sztorival gondolom nem lehetsz 14 Ă©vesnĂ©l több. Meg ez a rengeteg vĂ©rcsepp az ĂrĂĄsban...
ValĂłszĂnƱleg semmi nem fog törtĂ©nni, vĂĄllald fel magad, menstruĂĄlni nem ciki, balesetek vannak. Ja, Ă©s minĂ©l hamarabb tisztĂtsĂĄtok ki, mielĆtt jobban beleszĂĄrad.
Mondjuk azt sem Ă©rtem, miĂ©rt mini tampont hasznĂĄlsz, Ă©s miĂ©rt ilyen ritkĂĄn cserĂ©led. NormĂĄl tampon, normĂĄl betĂ©t, vagy ha erĆs, akkor Ă©jszakai, vagy tampon+betĂ©t egyĂŒtt.
HĂĄt, itt vannak bajok rendesen.
AnyukĂĄd elĆtt miĂ©rt szĂ©gyelled ennyire? Nem lehet vele ilyenrĆl beszĂ©lni?
Ha csak kis folt van rajta, azt kĂ©zzel ki lehet mosni. Hideg vĂzzel kell.
24 óra alatt 2 tampon? Vagyis 12 óråt bent van 1???? Az nagyon egészségtelen. Max. 6 órånként cseréld.
Hideg vĂzzel (+szappannal) mosd ki a lepedĆt, jĂłl megdörzsölöd ott ahol foltos, nem kell itt pĂĄnikolni, nem is Ă©rtem, egy lĂĄnynak ez miĂ©rt nem alap, hogy mit csinĂĄljon ha baleset törtĂ©nik. AzĂ©rt ehhez nagy Ă©sz nem kell, hogy valami foltos lett, akkor minĂ©l hamarabb kimossuk Ă©s kĂ©sz. EgyĂ©bkĂ©nt mĂĄr frissen kellett volna, valĂłszĂnƱleg kijött volna nyom nĂ©lkĂŒl, de mĂ©g lehet Ăgy is.
A tampont meg max. 6-7 ĂłrĂĄnkĂ©nt cserĂ©lni kell, nem mondod, hogy fĂ©l napig rohasztasz magadban egyet. EgyĂĄltalĂĄn nem egĂ©szsĂ©ges. AmĂșgy Ăgy mƱködik, megtelik, Ă©s ĂĄtengedi a vĂ©rt, nem egy dugĂł. EgyĂ©bkĂ©nt napi 2 mini tampon egyĂĄltalĂĄn nem erĆs vĂ©rzĂ©s, de mindegy. TessĂ©k legalĂĄbb egy tisztasĂĄgit, vagy akĂĄr rendes betĂ©tet is rakni (mĂĄrmint a bugyidba), Ă©s voilĂĄ, nem fogsz ĂĄtĂĄzni. SzomorĂș, hogy ezeket ennyire nem mondta el senki, meg az is, hogy nem vagy kĂ©pes utĂĄnanĂ©zni, mikor ott a telefon ĂĄllandĂłan a kezedben.
Ne hagyj bent egy tampont 5-6 ĂłrĂĄnĂĄl tovĂĄbb könyörgöm.. ezzel növeszted a fertĆzĂ©s veszĂ©lyĂ©t. Na akkor milyen kĂnos lesz anyukĂĄdnak vinnie orvoshoz, hogy megoldjĂĄk azt neked.
Az hogy vĂ©res lesz a lepedĆ minden nĆvel megesik Ă©lete sorĂĄn, nem valami extrĂ©m dolog ez..
Ez barkivel elofordulhat es veled is elo fog meg fordulni eleted soran.
Kb minden epelmeju tisztaban van a menstruacioval. Teljesen termeszetes folyamat, nem szoktak emberek ezen fennakadni.
Azon igen, ha sunyiban otthagyod a nyomod es meg le is takarod, h majd vmikor megtalaljak...
A ver nagyon makacs folt, ahogy irtak mar korabban, ajanlott azonnal hideg vizzel kimosni, ellenkezo esetben maradando lesz.
Amugy ha vendegsegbe megyek, es megvan, akkor igyekszem torolkozon aludni, azt konnyebb kimosni, mint a lepedot.
A verzes mennyisege a ciklus alatt valtozik. A masodik es harmadik napon a legerosebb, aztan csokken, vegul elmulik. A tampon meretet eszerint valtogasd, nem kell megvarni, h kifolyjon a ver.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | SzabĂĄlyzat | Jogi nyilatkozat | AdatvĂ©delem | Cookie beĂĄllĂtĂĄsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetĆsĂ©gĂŒnkön!