Akinek vérszegénysége van és hófehér a bőre, átlátszanak a kék erei és elkezd napozni az le tud barnulni, vagy akkor se mert a vérszegénység ezt kizárja?
Mi köze a vérszegénységnek a napozáshoz??? Semmi!
"Természetes bőrszínünket a melanin nevű bőrfesték határozza meg. Ennek mennyiségét öröklődött tulajdonságaink határozzák meg. UV fény hatására a bőr mélyén lévő melanocitának nevezett sejtek olyan folyamatot indítanak el, melynek során több melanin keletkezik. A lebarnulást a keletkezett melanin bőrfelületre jutása okozza. "
A vérszegénység sok mindenben akadályozhat, testi, lelki fáradság, akár súlyos esetben a halált is jelentheti. A bőrszín valóban lehet sápadt, de a látható kék erek, csak vékony bőrt jelentenek, a világos bőr meg nehezebben barnul.
Ha vérszegény is vagy, nem az az oka, hogy nem tudsz barnulni.
Milyen vas, hemoglobin, hematokrit értéked van?
4: vas 18.1 (10,7-32)
hemoglobin 132 (123-153)
hematokrit 0,38 (0,35-0,47)
5
Hat de akkor nem is vagy verszegeny...Minden közeptajon mozog
Szuper, még mindig tökéletes a vérképed.
Én voltam vérszegény 27-es hemoglobinnal már nagyon sápadt voltam, de az már vérátömlesztést igénylő szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!