Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek a menstruációs...

Szerintetek a menstruációs kehely vagy a betét/tampon a jobb választás?

Figyelt kérdés

Eddig betétet használtam és elég drága lett, gondolkoztam a kehelyen, sok pozitívat hallottam róla.

Szerintetek? Véleményeket szeretnék hátránnyal és előnnyel!

2024. júl. 13. 12:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tud fenn ragadni :) ha nem éred el a húzóját, akkor nyomsz egyet, mintha erősen kakilnál és lentebb megy. Valami t könnyebb és szerintem kellemesebb eltávolítani úgy, ha benyúlsz mellé és megszünteted a vákumot, különben kicsit kellemetlen érzés lesz.

És azokat szeretem aminek van egy kis akasztója vagy bunkós a szár vége, mint a Meluna termékeken. A sima recés nekem kicsúszik az ujjaim közül.

2024. júl. 13. 17:10
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

29 éves koromig csak betétet használtam. Szülés után 1 évvel váltottam kehelyre. Ég és föld a különbség. Bánom, hogy nem hamarabb váltottam. El se tudtam képzelni pedig, hogy fogom tudni használni, de a 2. ciklusban már jól ment. Az elsőt még végig bénáztam. Biztonságnak a legerősebb napokon teszek be mosibetétet, az is sokkal jobb, mint a műanyag érzetű eldobhatósak.

Én egyből olyat vettem, ami bevált, pedig a legolcsóbbat vettem kb. De valóban, azért sokaktól olvasom, hogy nem mindenki találja meg elsőnek az igazit, és érdemes próbálgatni.

Nekem az ismerőseim, akik átálltak, mindenkinek bevált. Egy ismerősöm pedig Soma betétről menstruációs bugyira váltott, neki az jött be.

Az egyedüli hátránya számomra, hogy utazás alatt meg kell nézni milyen mosdóba mész cserélni... Meg mindig egy flakon vízzel kell menni, mert míg otthon kimosod a csap alatt, addig idegen helyen nem szaladhatsz ki a csaphoz, vagy max törölgetheted wc papírral/zsepivel, vagy viszel magaddal másikat is, de én jobb szeretem kimosni, úgyhogy marad a palack vízzel való csere, de ennyi baj legyen.

Nekem előny még, nem tudom ettől-e, de azóta 3 helyett csak 1 napot görcsölök. Sokak számoltak be hasonlóról, ezt tényleg nem tudom, hogy van-e hozzá köze.

Szerintem egy próbát megér, próbáld ki 2-3 ciklus alatt, és meglátod, hogy jó-e.

2024. júl. 13. 21:35
 13/19 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok és volt már nemi kapcsolatom, ez valamit változtat a kehely használatakor, ha "fiatal" vagyok?:)
2024. júl. 13. 21:42
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem változtat semmit. Én is sok jót olvastam és hallottam barátnők köréből is a kehelyről. Én thisisredy menstruációs bugyit használok.
2024. júl. 14. 07:28
 15/19 anonim ***** válasza:
16%
szerintem a hagyományos betétnél maradj az a legjobb és a legbiztonságosabb .én is mindig betétezek.
2024. júl. 14. 09:54
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

A kehely nem vált be. Próbáltam többször is, nem.

A tampon nekem teljesen oké, annyi hogy az nem újra használható.

A betétet maximum itthonra nagyritkán, de inkább nem, mert utálom, főleg nyáron.

2024. júl. 15. 09:15
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
15-ös, Fétike, te nem tudnád miért használni a betétet, mert nincs menzeszed.
2024. júl. 15. 09:16
 18/19 anonim ***** válasza:
47%

Én jobban szeretem a (eldobható) betétet. Nekem valahogy jobb érzés ahogy ott van és beszívja a folyadékot. Plusz egészségesebb is, nem kell magadban nyúlkálni, könnyebb kicserélni, kisebb fertőzésveszély.

Ettől függetlenül ki lehet a kelyhet próbálni. Hátránya amit fentebb írtak, hogy nem biztos, hogy elsőre megtalálod a megfelelőt, és ha sokat összevásárolsz, és egyik sem jön be, akkor egy csomó pénzt kidobtál, mert egy ilyet nyilván nem tudsz továbbadni senkinek.

Amúgy azt írod, 17 éves vagy. Csak nem a szüleid tették szóvá, hogy drága a betét? Gondolom ennyi idősen még nem magadnak veszed, vagy ők adják a pénzt, ha kell. :) Amúgy most milyen márkájú betétet használsz? Csak mert a sajátmárkások olcsóbbak. Nem feltétlen a legdrágább Always-t kell megvenni.

2024. júl. 16. 16:17
 19/19 A kérdező kommentje:

Bonyolult a helyzet, erről nem szeretnék beszélni.

Anyukámmal élek és mindig mikor mensi idő van megkapom, hogy "de drága a betét", így erre gondoltam, hátha bejön. Megrendeltem, de nem figyeltem oda eléggé így hát rossz méretet vettem, elég drága volt 50 lej. Kapok ösztöndíjat. Légyszike ne kössetek belém, hogy költöm anyuci pénzét:) mert egyáltalán nem:)

Szerintem még a betétnél maradok és mikor megint lesz felesleges 50 lejem akkor venni fogok.

Köszönöm a megértést.

2024. júl. 19. 01:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!