Hogy működik most szülésnél/terhesgondozasnal az orvos választás?
16 hetes várandós vagyok, eddig sztks orvosnál voltam, körzetileg ahova tartozom, illetve korhazban ultrahangon is ott voltam, ahova lakcím szerint tartozom. Viszont túl sok jót nem hallottam arról a kórházról, orvosok akiket dicsértek azok is elmentek mashova.
Elkezdtem most orvosok, kórházak után nézni, ajánlottak a sotet es az uzsokit. Van is egy doki aki az Uzsokiban dolgozik es csupa jót olvastam róla, de nyilván van maganrendelese is, amit azert most nem tudunk valószínűleg megengedni magunknak. Tehát ha peldaul hozzá szeretnék menni legközelebb, akkor siman hozzá kell kérnem időpontot vagy hogy működik pontosan? Akkor is tudok oda menni, ha nem oda tartozok lakcím szerint?
Már nem lehet fogadott orvosod.
Terhesgondozásra ha államiba akarsz menni, akkor oda mehetsz, ahova tartozol. Vagy elmész magánba, akárhova. De szülni csak ott tudsz, ahova tartozol, nem lehet válogatni. Nem területileg illetékes orvosnak (akár szülés, akár terhesgondozás) csak sürgős esetben kötelessége ellátni. Szóval nem, nem fognak fogadni, ha nem oda tartozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!