Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek a menstruációs...

Szerintetek a menstruációs kehely vagy a betét/tampon a jobb választás?

Figyelt kérdés

Eddig betétet használtam és elég drága lett, gondolkoztam a kehelyen, sok pozitívat hallottam róla.

Szerintetek? Véleményeket szeretnék hátránnyal és előnnyel!

2024. júl. 13. 12:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%

Több ismerősöm van aki kelyhet használ. Szeretik, azt mondják hogy nagyon komfortos.

Mi a lányommal mosható betétet használunk. Ha ő elmegy a barátaival, akkor eldobóst visz. Ő még fiatal, majd lehet később vált valami hüvelybe helyezhető dologra.

2024. júl. 13. 12:23
 2/19 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem a betétnél a legnagyobb az esély az átázásra. Szóval ilyen szempontból a kehely, tampon jobb, viszont.. nekem a kehely annyire nem szimpi, de én sosem próbáltam, pont azért, mert nekem a gondolata sem szimpi Én összességében hiába tartom a betétet a legkockázatosabbnak, nekem akkor is az a legszimpatikusabb, vagy esetleg a menstruációs bugyi. Árban először drága beruházni ezekre, de főleg ha most is ilyen Always, stb betéteket veszel (szóval nem sajátmárkásakat, az olcsóbbakat), akkor szerintem ezeknek a bugyiknak, mosható termékeknek az ára is viszonylag hamar megtérül.
2024. júl. 13. 12:33
 3/19 anonim ***** válasza:
11%
A kehely nem egy higiénikus dolog, a mosható betét meg egyszerűen gyomorforgató. Maradj a hagyományos betétnél.
2024. júl. 13. 13:11
 4/19 anonim ***** válasza:
93%
A kehely szuper.
2024. júl. 13. 13:26
 5/19 anonim ***** válasza:
95%
Mitől lenne egy betét higiénikusabb, mint a kehely?
2024. júl. 13. 13:27
 6/19 A kérdező kommentje:

Szerintem egyik megoldás sem higénikusabb a másiknál.

Ez ezzel jár dajnos, a betétnél nekem a beleszáradt vér szaga okoz hányingert például, az sem jó, ezzel mindig is problémám volt, nem tudom... a kehelynél vannak- e ilyen szagok, de ez ezzel jár, nincs mit tenni.

2024. júl. 13. 15:09
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

A kehelynél semmi szag nincs, nem is látod, míg ki nem veszed, és sokkal tovább bírja, mint bármi más.

Én már nem menstruálok, de az utolsó kb 5 évben kehelyt használtam, szuper volt.

Jobb bármi másnál.

2024. júl. 13. 15:13
 8/19 A kérdező kommentje:
Fent tud ragadni? Vannak problémak ezzel, hogy fent ragad?
2024. júl. 13. 15:36
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem ragad fent.

A felrakása és a kivétele kicsit trükkös, de miután megtanultad, szuper cucc a kehely.

2024. júl. 13. 15:59
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Kehelynek max annyi a hátránya, hogy elsőre nem biztos, hogy megtalálod a megfelelőt. Nekem is van vagy 4 fèle, amiből használok stabilan 1-et. Gyakorlat is kell hozzá, hogy felhelyezd. Eleinte én ajánlom mellé a betétet, mert biztos lesz baleset. Illetve ha olyan helyen vagy, ahol nem tudsz kezet mosni elötte-utána, akkor buktad az ürítés lehetőségét.

Meg ugye a "macera", hogy ki kell főzni. Én mikróban szoktam ilyen kis tárolóban.

De amúgy szeretem, sokszor el is felejtem, hogy épp megjött a mensim.

2024. júl. 13. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!