Akinek találtak valamit mammográfiával mi történt utána, mivel folytatódik ilyenkor a történet?
Jobb helyeken a mammográfiával együtt rögtön van ultrahang.
Az állapottól függően valószínűleg műtét, nem biztos, hogy az egész mellet leveszik, és sugár és/vagy kemó. Idejében felfedezve jól gyógyítható. Mért, nálad pozitív lett a mammográfia?
Kovetkezo idopont komplex emlovizsgalat volt, celzott mammografia es ultrahang a biopszia tipusanak megallapitasara. Legtobbszor csak vekonytus, es rogton megcsinaljak. Nekem vacuim core biopszia kellett, kulon idopont, az drasztikus.
Megtortent a biopszia. Eredmeny DCIS es azon belul invaziv mellrak is. Mutet, kemo es sugar.
5-os vagyok, nagyon sokfele mellrak van es sokfele fazisban. Nem lehet osszehasonlitgatni.
Nekem nagyon sokat kellett eltavolitani a DCIS nagy merete miatt. Mivel E kosaras vagyok, szepen maradt eleg. De masnak levettek volna. Es kontrasztanyaggal mutet kozben lattak, mely nyirokcsomok lehetnek erintettek. Harom volt, azokbol mutet alatt biopsziat vettek.
A leglegenyhebb DCIS, ami 0. stadium, az is igenyel sugar es ha kell, hormonkezelest.
Tudni kell, osztrogenra, progeszteronra es HER2-ra pozitiv vagy negativ-e. Ez donti el a kemo es egyeb kezelesek tipusat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!