Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Rendszertelen menstruáció....

Selektras kérdése:

Rendszertelen menstruáció. Évente 2szeri alkalom kb. (PCOS gyanús) az alábbi történetemre adott véleményekre, tanácsokra lennék kíváncsi a témában nálam sokkal jártasabb nőtársaimtól.? 163cm43kg 23

Figyelt kérdés

máj. 31. 07:35
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
Alultáplált vagy, ez 100 százalék. Ez garantáltan hormonváltozást okoz, hisz a női hormonrendszer egészséges működéséhez kb 20 testzsírszázalék kell. Ez már önmagában magyarázza a gondodat
máj. 31. 07:40
 2/7 A kérdező kommentje:

14-22 ig nem nagyon foglalkoztam ezzel a témával. Szokásos időszakos nőgyógyászati vizsgalatokon részt vettem, ami egyébként mindig negatív volt de ennyibe ki is merült nálam a téma. Gondoltam majd beáll. Fiatal vagyok még, dolgozik a szervezetem.

Párommal idővel szeretnénk babázni, nem most rögtön azonnal, majd.

A tavalyi évem az úgy nézett ki, hogy augusztus végén kértem dokihoz időpontot, mindent is megnézett, mégegy negatív lelet. A mensi panaszomra annyit mondott, hogy pajzsmirigy, d vitamint nézessek, meg hízzak. A 3közül valamelyik a probléma. Pmirigy d vit rendben vannak teljesen. A hízáson rajta vagyok.

Augusztus vége után szeptember elején megjött. Majd a következő hónapba is megjött, majd ennyi volt az évre.

Most februárba újra elmentem vizsgálatra, ahol közölte a doki hogy PCOS-em van. Na mondom az miaz. És mondta, hogy cisztákat lát a petevezetékembe és emiatt van rendszertelen menstruáció. És állami orvosnàl voltam aztán beszéltük párommal, hogy augusztusba nem látta a cisztákat? Na mindegy úgyhogy terveztünk magándokihoz menni amikor most májusba észrevettem, hogy ovulálok. (Január óta próbálkozunk meg figyelgetem ezeket és január óta nem ovulàltam, csak most májusba. Aznap történt ami történt majd rá 14napra megjött a menstruációm.

Ha el van zárva a vezeték a ciszták miatt akkor elvileg nem is kéne megjönnie úgymond. Mindegy nyilván tervezünk magánba is megnézetni, hogy mi a helyzet. Csak így a véleményetekre lennék kiváncsi, hogy van e bármi tapasztalatotok vagy bármi. Örültem nagyon amikor megjött meg elötte rosszul voltam, mert érzem, hogy dolgozik a szervezetem.

Köszi, ha valaki válaszol!:)

máj. 31. 07:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Neked legalább! 50 kilónak kellene lenned. Azért nem menstruálsz, mert kórosan sovány vagy.

Ezen nem is kell többet beszélni, amint felszedsz magadra legalább 5-6, de inkább 9-10 kilót, rendbejön a hormonháztartásod is.

máj. 31. 08:20
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

Válaszoltunk: egyél normálisan, szedjél fel magadra zsírt is, és akkor majd lesz menzeszed.

Babát pedig ne akarj betegen, mert ha véletlen megfogansz is, biztosan nem tudod kihordani.

máj. 31. 08:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha el is vagy záródva , mármint a petevezetők attól még menstruálni fogsz. Mert a méhnyàlkahàrtya válik le menzeszkor, annak még köze nincs az elzàródàshoz.

Én tudom miről beszélek, meddő nő vagyok, 4 év inszeminàciós és lombikos küzdelem után lettem végre édesanya. Annyi de annyi probléma állhat a háttérben. Mindenképp vizsgáltasd ki magad, mert repül az idő és 31 évesen még én is úgy gondoltam ,hogy jaja ráérünk még, aztán 36 vagyok most hogy 4 hónapos a babám. És nem könnyű az út. Ha gondolod, privátban tudok neked jó szakemberek elérhetőséseit megadni, akik valóban segíteni vannak !

máj. 31. 08:25
 6/7 anonim ***** válasza:
92%
Kb fél.év alatt fel tudsz hízni 55 kiló fölé. Utána térjünk vissza rá
máj. 31. 09:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a véleményeket, tanácsokat!
máj. 31. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!