Labor vizelet leletben ez az érték mit jelent?
Figyelt kérdés
Felfázás gyanú miatt voltam vérvételen meg adtam pisi mintát. Azt írja a lelet, hogy emberi ürülék található a vizeletben. (Nyilván a baktériuma)
Ez a saját székletem odajutását jelenti, vagy lehet másé is?
Ezáltal a felfázásból hugyuti fertőzés lett.
jún. 24. 17:13
1/5 anonim válasza:
Nem azt jelenti, hogy konkrétan széklet került a vizeletbe, hanem hogy a kimutatott baktériumok jellemzően a bélflórából származnak. Ezek lehetnek például E. coli vagy más enterális baktériumok, amelyek a székletben is jelen vannak.
2/5 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy felfázás, csak hólyaghurut. E-coli baktérium okozza, ami a végbélből vagy ahogy jelezték emberi ürülékből kerül oda.
3/5 A kérdező kommentje:
1-es. Köszi, ott írtam zárójelben hogy nyilván a baktériuma.
jún. 24. 17:20
4/5 Ypszilon1980 válasza:
Én azért abban nem lennék biztos, hogy a baktériumokat jelenti csak, az üledékben akár lehet látható jele is a székletnek, hiszen itt nincs szó tenyésztésről, de nem értem másé hogy kerülne bele a mintába? Esetleg sipoly miatt lehetséges, vagy odakerült pl. nagy wc-zés után bugyiról, stb., de mindenképpen kellene egy tenyésztés is, akkor kiderül milyen baktériumok vannak benne pontosan.
5/5 anonim válasza:
Ha a vastagbélből származó baktérium van a vizeletben, akkor csak az áll a leleten, hogy baktérium: pos. és az üledékben a baktériumok hozzávetőleges száma. Ha az áll a papíron, hogy emberi ürülék van benne, akkor az emberi székletet jelentés nem csak a baktériumait. Hogy honnan került bele, nem lehet tudni. Meg kell ismételni a vizsgálatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!