Milyen vizsgálatokat lenne még érdemes elvégeztetni?
Év végén mentem el gasztroenterológiára, mert állandó puffadással, szeleléssel és szekelesi problémákkal küzdök/küzdöttem. Voltam laktuloz és laktóz kilegzeses teszten, verveteles glutén és fruktóz teszten, illetve még a gasztros előtt pajzsmirigy laboron is.
A laktuloz pozitív lett, kaptam antibiotikumot és probiotikumot, utána átmenetileg jobb lett. A laktóz tesztem is pozitív lett rá egy hónapja, minden mas negatív. Elküldtek dietetikushoz, aki kérte, hogy ismételjem meg a laktuloz tesztet, mert ameddig az pozitív, nem akar elkezdeni teszt dietakat. Szoba jött, hogy a panaszaim mellett állandóan küzdök a súlyommal, évi majdnem 10kg ingadozás. Pedig igyekszem figyelni a táplálkozásomra és nagyon sokat edzek, mozgok is. 172cm vagyok és jelenleg 77kg, 1800 kalórian fogyok kb havi 1 kilót. A dietetikus szerint ez nem normális ingadozás ilyen aktivitás mellett, és szerintem sem. Elküldött 3pontos vércukor terhelésre, mert azt mondta, hogy a szénhidrát anyagcseremmel lehet gond, vagy hormonális a dolog. De megmutattam neki a pajzsmirigy labort, ami rendben volt, illetve általános laborjaim is mindig tökéletesek.
Most a laktozt kiiktattam, azóta a puffadas elmúlt, a laktuloz tesztet jövőheten ismétlem meg. Viszont az anyagcsere es súly gondommal nem tudom, milyen irányba lehetne még nézelődni... Igazából nem emiatt mentem orvoshoz hanem a gyomorpanaszaim miatt, de nyilván ez is érdekelne, mert egész életemben végigkísér. Heti 4x súlyzós edzek, sokat sétálok, túrázok, stb, tehát elég aktív vagyok. A kalóriákat számolom és figyelek a makrokra, de nagyon nehezen megy le így is néhány deka. És amikor kevesebb időm és energiám van odafigyelni a szigorú szamolgatasra, máris megindul vissza. Minden évben ez van. Téli időszakban jobban oda tudok figyelni és extra kardió edzéseket is bevezetek. Viszont a nyári időszakban rengeteget dolgozom. A heti 4 edzést akkor is tartom es jövök megyek, de nem mindig van időm magamnak elkészíteni az ételeket, stb és vissza is jön minden. Elég rosszul érint, mert a barátnőim, kolléganőim, akik nem mozognak semmit es nem figyelnek oda, csak úgy esznek, mégsem küzdenek sulyproblemakkal. Én meg bele sem merek gondolni,ha az edzéssel is feladnek, akkor mi lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!