Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Jónak számítanak ezek a cukor...

Jónak számítanak ezek a cukor és inzulin értékek?

Figyelt kérdés

[link]

Terhességi cukrom volt. 4 hónapja szültem és most voltam 5 pontos cukorterhelésen. Orvosommal is beszélni fogok, csak ma jött meg az eredményem. Addig is érdekelnének hozzáértők véleménye,tapasztalatai is.

2024. máj. 19. 19:44
 1/3 anonim ***** válasza:
59%
Csokkent glukozintolerancia latszik. Szerintem egeszsegesebb eletmodot fognak javasolni es ennyi. De nem olyan rossz eredmeny.
2024. máj. 19. 19:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez nem csökkent glükóz tolerancia. Az 7.8 mmol/liter felett van, a kérdezőnek meg 6.9 mmol/l volt a 120 perces érték.

forrás: [link]

Viszont az inzulin szintek kicsit magasak. Semmiképpen nem súlyos, de ez egy kezdődő inzulin rezisztencia.

Abban egyetértek az előttem szólóval, hogy élemódi módosításokkal ez orvosolható. Többet kell mozogni, kevesebbet enni, és kerülni a gyorsan felszívódó szénhidrátokat.

[link]

2024. máj. 19. 22:48
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget.
2024. máj. 20. 11:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!