Hány éves kortól kell szerintetek, hogy egy lány tartson magánál egészségügyi betétet az iskolában?
A tegnap volt egy hány évesen kezdenek menstruálni a lányok kérdés, annak a margójára teszem fel ezt, mert megdöbbentő volt olvasni a számomra rengeteg 8-9 évesen választ.
Ezek alapján tényleg legyen már nála akár elsős-másodikosként a táskában pár betét, 7-8 évesen?! Vagy elég csak később, mondjuk 5.-es korától, 10-11 évesen tartani magánál mert mégis az a jellemzőbb?
Akinek most van 7-10 év közötti, alsós lánya, ti adtatok már neki 1-2 darabot, hogy vigye el magával iskolába, ha ott jönne meg, idejekorán? Vagy netán még nem is tud róla?
Emellett kérdezem azt is, hogy egy 8-9 éves - aki még nyilván inkább kisgyerek mint kamasz - egyáltalán tudja használni rendesen legalább a normál méretet? Vagy ilyenkor lehet levágni belőle, hogy ne legyen nagy neki?
Továbbá mit lehet tenni akkor, ha alsóban nincs a WC-ben kuka például az iskolában? Hova tegye a használt betétet? Csak mert nálunk anno nem volt (nem egy helyen volt az alsós és felsős épület), érthető módon.
Nálunk a családban mindenkinek korán jött meg, 8-9 évesen szóval nekem már harmadikban elmagyarázták és volt nálam, azt hiszem negyedikben kezdődött.
"Emellett kérdezem azt is, hogy egy 8-9 éves - aki még nyilván inkább kisgyerek mint kamasz - egyáltalán tudja használni rendesen legalább a normál méretet? Vagy ilyenkor lehet levágni belőle, hogy ne legyen nagy neki?"
Mi sose vagdostuk és az elején sajnos sokszor átáztam. A betét nekem mindig szenvedés volt, hálát adok az égnek, hogy létezik a tampon. Jó, nyilván egy kisgyerek ne használja, de hetedik-nyolcadikban ki lehetne próbálni. Ha nem jön be neki akkor nem, de nekem megváltás volt.
Amikor kezded látni a jeleket, akkor már jó, ha visz magával egy-két darabot.
Azért a menstruációról előbb beszélj vele, de rendesen, tabuk nélkül.
12 de miért ne használja egy kisgyerek? Ha neki egyszer az jobb lenne? Anya nekem is tiltotta egészen 16 éves koromig. Megvette az egyik legcarabb minőségű, olcsó betétet, az meg már nem érdekelte, hogy 5 percenként kellett cserélni, mert annyira erős volt a vérzésem már 12 évesen is.
#12 vagyok
#13 na ezt most hogyan fogalmazzam meg… én sokáig féltem tőle, ez persze nem azt jelenti, hogy más is. De egy 8-9 éves kislány lehet, hogy nem tudná úgy felhelyezni ahogy kell, plusz nekem ennyi idősen kisebb volt a hely ahova tenni kell mint maga a tampon.
Ha külön kéri, hogy had használja azt nem tiltanám meg mert én is gyűlölöm a betéteket.
12 évesen ilyen erős vérzés azért durva, ha ilyen lenne akkor biztosan engedném neki. Csak olyan fura, hogy 8-9 évesen is azt használnak. Nekem 16 évesen kezdett olyan lenni, hogy az első pár napban az xl-es jó minőségű tampon egy órát jó, ha kibír. Most is olyan, ráadásul gyakszin fehér nadrágban kell lenni 🙈🙈
Azért egy mini tampon pl eléggé picike, amit ha van nyílás a szűzhártyán, akkor fixen fel tud rakni. A gyerek nem buta, meg tudja tanulni, hogy mit hova és hogyan kell.
Igen, szerintem is durva annyi idősen, voltunk orvosnál is, nem is egyszer, hátha valami baj van, de nincs.
Uh mázlim van, hogy sose kell fehér gatyában lennem, főleg nem olyankor. Falat kaparnám....
#15 igaz, a mini tampon befér. A másikra meg azért gondoltam, mert az egyik osztálytársamnak mégkorábban jött meg mint nekem, ráadásul versenyszerűen úszott szóval ő próbálta ki közülünk először kb 12 évesen. Azt mondta elsőre rosszul rakta fel, azóta se tudom elképzelni hogyan, de ha neki sikerült akkor talán egy kisebb gyereknek is :D De persze igazad van, nem nehéz használni csak nekem valamiért akkor is valamiért fura lenne egy kisgyereknek tampont adni. Nem tudom miért.
Úgy szoktam megoldani ilyenkor, hogy xl-es tampon, betét és a fehér nadrág alá egy rövid cicanaci. Nem a legkényelmesebb de így még sose áztam át :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!