Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Terhesség alatt milyen tornát...

Terhesség alatt milyen tornát szabad végezni? Többi lent

Figyelt kérdés
Első gyerkőc előtt nagyon sportos voltam és jó kondiban voltam. Most úton a kistesó, viszont az elmúlt években nem igazán mozogtam és valami könnyedebb tornát gondoltam elkezdeni, de nem tudom hogy induljak neki? YouTube videó? Szalagos gyakorlatok? Valakinek van benne tapasztalata?

2024. máj. 16. 20:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha eddig nem mozogtál, akkor max terhestorna gyakorlatokat meg sétálást.
2024. máj. 16. 20:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha eddig nem tornáztál akkor nem a terhesség alatt kell elkezdeni.

Menj sétálni azt szokták javasolni.

2024. máj. 16. 20:45
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
Menj sétálni, vagy ha a nagytesó mellett nem tudsz nagyon kimozdulni, akkor vannak ilyen sétálós videók youtube-on, amiket tudnál csinálni.
2024. máj. 16. 21:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Sétálni szoktam, télen síelés, néha biciklizés volt, csak gondoltam valami kis derék vagy gerinc erősítés, ilyen lassabb mozdulatok (lehet hogy a terhes torna ilyen, nem tudom) jót tenne a hátamnak, derekamnak később, amikor nagyobb a pocak.
2024. máj. 16. 21:37
 5/8 anonim ***** válasza:
88%
A mostani ajánlás szerint terhesen is javasolt elkezdeni, akkor is ha előtte nem sportoltál. Az előnyei túlszárnyalják a kockázatokat. Vagyis ha úgy vesszük, a nem-sport okoz óriási kockázatokat. A lényeg a fokozatosság, és nyilván ésszel. Terhestorna jó, ha van hozzá kedved. Séta is.
2024. máj. 17. 07:00
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

Kedves utolsó én is így gondoltam, hogy fokozatosság elve és semmi vad torna gyakorlat.

2024. máj. 17. 07:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a második trimesztertől heti egyszer kismama jógára jártam, nagyon jó volt, egy óra torna és fél óra meditáció, gátizomtorna volt.
2024. máj. 17. 10:57
 8/8 A kérdező kommentje:

Ez nagyon jól hangzik!

Hol volt helyileg?

2024. máj. 18. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!