Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 14 éves lány 4 hónapja menstru...

14 éves lány 4 hónapja menstruált utoljára, mi lehet a háttérben?

Figyelt kérdés

3 éve jött meg neki először, ezalatt 2x előfordult ilyesmi, de akkor csak 1 hónapok maradtak ki.

Háziorvosnál voltunk, vitaminokat javasolt, volt laborvizsgálat.

Nőgyógyásznál is jártunk, UH-ra küldött, ahova jövőhéten viszem.

De addig is tapasztalatok érdekelnének, mi okozhat ilyen hosszú kimaradást?

(Szűz, terhesség kizárva.)

2024. máj. 9. 21:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Ezek az eltérései vannak.

2024. máj. 10. 17:31
 12/19 A kérdező kommentje:

[link]

Ez lemaradt

2024. máj. 10. 17:34
 13/19 anonim ***** válasza:
38%

Köszi!

Nem hozzáèrtőként én is csak a vasat làtom, illetve megnyugató, hogy a TSH érték 3 alatt van.

Remélem, az orvos segítségével hamar megoldódik minden és helyreáll az egészsége! :)

2024. máj. 10. 18:08
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönjük!

Ha a végére értünk, jelentkezem.

2024. máj. 10. 18:12
 15/19 anonim ***** válasza:
38%
Rendben :)
2024. máj. 10. 18:13
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tiniként volt h 4 hónapot késett, azt hiszem az volt a legtöbb, de volt h 2 havonta jött meg csak, a havi ciklus nagyon ritka volt. Sosem volt rendszeres ciklusom még huszonévesen sem. 28 évesen szültem, na utána nagyjából havonta megjött de erős szórásal. Rá egy évre elkezdtem gyógyszert szedni, nagyon alacsony hormontartalmút, azt szedtem kb 6 évig, most letettem mert már 36 éves vagyok, meg már is volt jó, sok hülye lelki panaszom lett tőle. Lényeg, készültem én mindenre, egy évig nem jön meg, vagy majd meg se jön... na ehhez képest azóta óramű pontosságú 28 napos ciklusaim vannak, fogalmam sincs h történt. Mostanra állt be, sosem késő.
2024. máj. 15. 09:03
 17/19 A kérdező kommentje:

Na, megvolt az UH + ma vissza is mentünk a nőgyógyászhoz.

Van egy ciszta, írtak fel gyógyszert, amit most kell szedni 5 napig, elvileg utána meg kell neki jöjjön.

Várhatnánk, de azt mondta a doktornő, minél vastagabb a nyálkahártya, annál jobban fog fájni, ha megjön, inkább rásegítene + a ciszta is ki kéne ürüljön.

A vérzés után újra UH, és kontroll.

2024. máj. 16. 22:18
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy kiderült az oka. Sajnálom a helyzetet, jobbulást neki!
2024. máj. 16. 22:21
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönjük!
2024. máj. 16. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!