Meddig lehet bent a tampon?
15 a kérdező nem a betét használatáról kerdez, hanem a tamponéról. Ha nem tudsz válaszolni, akkor haszontalan dolgot ne írj.
Kérdező, ez sueroofnem a tampon méretétől és fajtájától is függ. Ahogy én láttam eddig, a kisebb tamponhoz kevesebb időt írnak, 2-4 órát, az általam használt nagy méretű 6-8 órát bír.
17 ne akarj neki mondani semmi ilyesmit, mert ez fszság. Sok nő van, aki NEM akar "ellenni" betéttel. A kérdező szerintem pont lecarja, hogy te milyen buszon utaztál... Az, hogy te nem akarsz tampont használni, az a te döntésed, minden jogod megvan ahhoz, hogy csak pelenk...akarom mondani betétet használj...de ne tanácsold olyannak, aki mást akar használni.
"a betet sokkal biztonsagosabb egeszsegesebb es termeszetesebb is es latom mikor kell cserelni. szerinted mi a baj a betettel?"
Ahham, te csak ezt hiszed...kezdjük azzal, hogy nem biztonságosabb és nem egészségesebb, de főleg nem természetesebb.... A menstruációs segédeszközök mind ugyanolyan biztonságosak, ha a használati útmutató alapján cselekszel. Egészségesnek és természetesnek meg azért sem lehet mondani ezt az eszközt, (ebben ugyanolyan a betét és a tampon) mert ezek mindenféle kemikáliákkal teleitatott műanyagok. Csak egy kicsit gondolkozz... Miért olyan fehérek, és egyes betétek miért illatosak?
Pontosan, a hipo, illóolajok és egyéb társaik miatt. Nem tudom, hogy te hogy vagy ezekkel az anyagokkal, de én még kézzel sem igazán nyúlnék hozzájuk, egy érzékeny bőrfelülethez meg aztán főleg nem tartanám órákon át, hogy szépen lényegében rohadjon alattam/bennem a vér.
Emellett a betéttel még egy rohadt nagy baj van.... Iszonyat kényelmetlen, és hiába veszel jó minőségűt, ha olyan a menstruációd, hogy egyszer semmi, utána meg egy másodperc alatt az egesz Atlanti óceán mennyiségű váladék folyik ki belőled...azt egy betét sem szívja fel azonnal. A betét akadályoz a sportban is. Lovaglásnál, futásnál, táncnál csúszkál, tornánál a dresszből kilátszik, úszni meg ugye nem is tudsz vele.
Röviden és tömören, a betét egy egészségtelen műanyag xar, amibe szépen belerohad a véred....
De mégegyszer, ha neked az szíved vágya, hogy betétet használsz, akkor hajrá, de másnak, aki nem akar azt használni, ne kezd el bizonygatni, hogy márpedig a betét a jó és semmi más....én sem megyek oda a betétes és tamponos kérdések és hirdetések alá, hogy mostantól mindenki menstruációs kelyhet használjon, pedig az még tényleg jobb is, mint ezek az egyszerhasználatos vackok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!