Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Meddig lehet bent a tampon?

Meddig lehet bent a tampon?

Figyelt kérdés
Sziasztok 17 éves vagyok, félek hogy tocikus sokk szindróma alakulhat ki, vagy valami más fertőzés, használhatok egyáltalán tampont? Köszönöm előre is a válaszokat

máj. 2. 16:09
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Toxikus* elnézést
máj. 2. 16:10
 2/18 anonim ***** válasza:
13%
Ha jól tudom, max 3 óra, de sokmindentől is függhet.
máj. 2. 16:14
 3/18 anonim ***** válasza:
87%
Úristen, miért ne használhatnál?
máj. 2. 16:23
 4/18 A kérdező kommentje:

2.nak köszönöm a választ :)

3. Azért, mert aggódom, amióta hallottam a TSS-ről... Nem tudom milydn kockázattal jár :o

máj. 2. 17:00
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

De könyörgöm, hányszor kell még leírnunk, hogy megfelelő tampon használattal nem kap senki TSS-t??!! Azt csak muszájból írják rá figyelmeztetésként a mellékletre. Moss kezet alaposan mielőtt felhelyezed, meg cseréld megfelelő időközönkét (legfeljebb 6-7 óránként). Nők milliói használnak tampont a világon, miért ne használhatnál te is?

Osztálytársaid is használnak gondolom, nem?

Vagy azok, akik ennyire rettegnek, miért nem maradnak a betétnél? Mi a baj a betéttel? Az is ugyanolyan jó, vannak már olyan kényelmes vékony betétek, amit nem is érezni a bugyiban.

máj. 2. 18:12
 6/18 A kérdező kommentje:
Az OB normál tampon megfelelő?
máj. 2. 18:37
 7/18 A kérdező kommentje:

Kedves 6.!

Igen, az osztálytársaim is használnak tampont, csak en vagyok ilyen paranoias... A betéttel az a bajom, hogy a kisebb betétek gyorsan átáznak, van hogy sajnos akár 4 óráig nincs lehetőségem cserélni. A nagy betét, ami nem ázik át az pedig nagyon kényelmetlen a számomra. :( az intimkelyhet szeretném majd kipróbálni ;) köszönöm a válaszokat

máj. 2. 18:44
 8/18 anonim ***** válasza:
51%

Azt hogy lehet, hogy 4 órán keresztül nincs lehetőséged cserélni? Nem 45 percenként vannak már szünetek az iskolában? Nem kötekedés, csak érdekel... :)

Milyen márkájú és fajtájú betétet használsz? Csak mert abból sem mind ugyanolyan. Pamut felületűek a jók, nem a műanyagosak.

A kehely lesz valszeg számodra a legtutibb megoldás, ott nincs TSS veszély, mert nem kezd a vér bomlani, és így akár 12 órán keresztül is bent lehet, tehát kibírsz egy napot suliban, emellett számos más előnye is van. Ott az a nehéz, hogy nem biztos, hogy a te adottságaidhoz valót elsőre megtalálod, de ha igen, onnantól teljesen OK.

máj. 2. 18:51
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

2-es: Nem jól tudod, miért kell hülyeséget írni?

8 óránál többet nem ajánlanak, lehetőség szerint azért cseréld ettől valamivel hamarabb! Elég ritka a TSS, kb. ezzel az erővel semmit ne csináljunk, aminek lehet minimális kockázata. De alapvetően én is azt mondanám, aki nagyon parázik, az használja továbbra is a betétet, vagy gondolkozzon egyéb alternatívában, pl. menstruációs bugyi!

máj. 2. 18:58
 10/18 A kérdező kommentje:

Kedves 8. azért nem tudok cserélni, mert nagyon messze jarok suliba és vonattal kell mennem, ami 2 óra (csak a vonatút) és + egy ora amíg odaérek, varakozom stb. Utana pedig mar kezdodik az 1. Órám. És mindig sima, szárnyas betétet használtam, de azelőtt hogy hallottam a TSS-ről, mindigis tampont használtam még éjszakára is, de szerintem is a kehely lesz az en eszközöm.

Kedves 9. A menstruációs bugyi szerintem kényelmetlen, akkor inkabb betét :)

Köszönöm mindenkinek a válaszokat

máj. 2. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!