Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van olyan köztetek, aki még...

Van olyan köztetek, aki még soha nem szedett fogamzásgátlót? Miért döntöttek úgy, hogy nem szeditek?

Figyelt kérdés

Elég sokan szednek fogamzásgátlót, a barátaim közül is kb 1 ember van, aki nem szedi.

Sok helyen látom, hogy mennyi mellékhatása van(nagyon sok), meg ha valaki úgy dönt, hogy abbahagyja, akkor jön a legtöbb probléma.

Plusz a "mű" menstruáció is aggaszt.

Én 21 évesen nem szedek fogamzásgátlót, nagyon természetellenesnek érzem.

Nem is szeretnék szedni soha. Tudom, hogy így kockázatosabb minden, de akkor sem szeretnék.

Kíváncsi lennék, miért döntöttetek úgy, hogy nem fogjátok szedni. :)

Előre is köszi az értelmes válaszokat! :)

máj. 1. 21:03
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

nem szedek be semmit, ami mesterséges és felesleges

48N

máj. 1. 21:09
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Részemről több oka van.

Minden egészséges, termékeny női szervezet menstruál. A gyógyszer alatt ugye megvonásos vérzés van, nem menstruáció. Ha egészségügyileg gond van, nem veszi észre az ember, mivel nem menstruál, a gyógyszer elnyom mindent, közben meg a probléma súlyosbodhat is.

Alapból nem szedek gyógyszert, csak fájdalomcsillapítót, ha nagyon muszáj.

Hosszú ideje tartós kapcsolatban vagyok, nekünk ez így jó volt mindigis, nem várja el a férjem sem, hogy szedjem.

Ciki, vagy nem ciki, nem vagyunk már hormonfűtött fiatalok, ritkult kicsit az évek során a szex, felesleges lenne szednem. 31N

máj. 1. 21:23
 3/7 anonim ***** válasza:
95%

Nemtudom miért pontoztátok le a kettes válaszolót,hisz teljesen igaza van.

Én ugyan szedtem gyógyszert,a hasi görcseimre tökéletes volt és a bőrömre,de a libidóm megszünt létezni miatta.

Hasznos a fog.tabletta,de ugyanannyira káros is.

29/N

máj. 2. 08:39
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A nőgyógyászati vizsgálat után nem volt indíttatásom visszamenni. Aztán ahogy többet olvastam róla, megerősített abban, hogy semmi szükségem nincs rá. Esemény utánit sem szedtem be soha. 39N
máj. 2. 09:18
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

Szedtem, mert az exem rinyált a gumi miatt.

Nos, libidóm nulla, száraz voltam, fájt a fejem (előtte sohasem), és miután abbhagytam több, mint egyévre szétcsapta a normális ciklusomat (ami gyógyzser előtt egészen pontos és megbítható volt).

Soha többé nem mérgezném magam ilyen szrokkal. Akinek nem jó a gumi, így járt.

máj. 2. 09:39
 6/7 anonim ***** válasza:
74%

Több oka is van, egyrészt ismerem magam, folyamatosan görcsölnék rajta, hogy percre pontosan bevegyem, egy hígabb széklet esetén biztos használ-e, biztos bevettem-e. A gumit meg csak felrakjuk és nem kell rajta idegeskedni, nem kell vele bajlódni.

Másrészt a mellékhatásoktól is félek, főleg nem szeretnék elhízni, már így is küzdök a súlyommal.

Egyébként is a menstruáció gyakorlatilag egy havi ingyenes terhességi teszt, ettől se akarnék megválni.

máj. 2. 11:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Azt azért nem árt tudni, hogy a tabletta csak akkor káros, ha nem tartod be az előírásokat és nem a megfelelő típust és dózist szeded.

Tehát alap a vérvizsgálat, hormonpanel, vizeletvizsgálat, teljes kenetmintavétel, trombózisvizsgálat. Minden fél évben vérvizsgálat hormonpannellel, minden évben rákszűrés.

Anno én szedtem, de nem a fogamzásgátló hatása miatt, hanem a krónikus nőgyógyászati gondom kezelésére kúraként. Viszont az orvosom előtte végigment minden vizsgálaton, egy csomó kaját nem ehettem meg, sportolnom is el kellett kezdeni. Egy évig szedtem, alacsony dózisút. Sok mindent helyrerakott bennem. Viszont a szexuális életem nem változott, ugyanúgy csak óvszerrel voltam hajlandó lefeküdni a párommal.

Van olyan ismerősöm, aki ezerrel kardoskodik a tabletta ellen, mert őt szerinte az tette tönkre. A lánynak nemhogy évente, de előtte sosem volt se vérvétele, se rákszűrése és addig ment orvostól orvosig, amíg valaki fel nem írta neki vizsgálat nélkül. Ezután meg hol szedte, hol nem, össze-vissza. Sokszor nyaralások miatt akár 3 hónapot is szedett egymás után szünet nélkül. Azt se tudja mindenki, hogy időszakonként szüneteltetni kell a tabletta használatát és új panel alapján felíratni, mert simán változik a hormonszint én nem lesz jó ugyanaz.

Szóval ja, aki bután szedi annak tényleg nagy károkat tud okozni. De ésszel, ha betartod a szabályokat, akkor nem lesz baj. Persze tudni kell azt is, hogy ez nem 100% védekezési módszer és CSAK AKKOR javasolt, ha állandó a partner, aki le lett szűrve nemi betegségekre. Anno az én páromat is leszűrette az orvos, addig fel se írta volna.

jún. 7. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!